Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a emis un ordin conform căruia "efectuarea de controale la angajatori de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă va fi suspendată în această perioadă".

 

În următoarea perioadă vor mai fi efectuate de controale pentru punerea în aplicare a hotărârilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, a celor necesare pentru a da curs sesizărilor prin care se reclamă fapte cu un grad grav de punere în pericol social și a accidentelor de muncă, a explicat ministrul.

"În această perioadă instituțiile nu trebuie să chinuie mediul de afaceri, trebuie să îi înțeleagă greutățile. Chiar nu le este ușor companiilor în această perioadă. De săptămâna trecută am urmărit și chiar am ținut legătura cu angajatori asigurându-i că Inspecția Muncii nu le va face viața (și mai) grea. Mandatul meu se bazează mult pe comunicarea cu cei cu care interacționăm, prin natura atribuțiilor. Vorbesc personal cu multe persoane. Inspectorii vor merge, totuși, în control, la sesizări, mai ales când acestea se referă la perioada anterioară situației delicate prin care trecem în prezent", a mai declarat Violeta Alexandru.

Joomla SEF URLs by Artio