Sute de rachete antigrindină, cele mai multe lansate din Prahova, utilizate în această vară. Autoritățile se așteaptă la ce-i mai rău

Category: Economic Created: Monday, 10 July 2017 14:59

Fenomenele meteo extreme se reflectă și într-un bilanț dat publicității de Ministerul Agriculturii, privind situația lansărilor de rachete antigrindină de la începutul sezonului și până în prezent. Sute de proiectile au fost utilizate în unitățile specializate.

 

Potrivit situației publicate de MADR, numai pe 6 iulie " UPCCG Prahova a intervenit cu succes, cu 18 rachete antigrindină (RAG), lansate din punctele Câmpina, Vărbilău, Viperești, Tătaru, Tohani, Câmpina, Băicoi și Boldești (județele Buzău și Prahova)", iar acțiunile de combatere a căderilor de grindină au avut efectul scontat."
În perioada 15 aprilie – 6 iulie 2017, au fost lansate 533 rachete antigrindină. Dintre acestea, potrivit sursei citate, 192 au fost lansate de Unitatea de combatere a căderilor de grindină Prahova, 198 de rachete de UCCG Vrancea și un număr de 143 rachete antigrindină au fost lansate de UCCG Iași.
AVând în vedere ritmul de utilizare a sistemelor antigrindină, în acest an, ministrul AGriculturii și ministrul Economiei au avut deja o întâlnire cu reprezentanții ELECTROMECANICA Ploiești, în vederea stabilirii graficului de producere și livrare a rachetelor pentru perioada următoare, "în condițiile unui sezon de combatere a căderilor de grindină deosebit de dificil".

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.