Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan a anunţat, miercuri, ca Parlamentul European a votat raportul sau care dă despăgubiri de 8,19 milioane de euro romanilor, pentru inundaţiile din vara anului 2018.

 

Raportul a fost aprobat cu 645 voturi pentru, 18 împotriva şi 30 abţineri, se arată într-un comunicat de presă citat de ziare.com. Documentul precizează că ajutorul provine din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), care a fost creat special pentru a sprijini statele membre şi cele candidate afectate de catastrofe naturale majore.

"Am solicitat alocarea acestor bani încă din prima şedinţă ordinară a Comisiei pentru Bugete din noua legislatură, fiindcă am vrut că raportul meu să fie adoptat de urgenţă, astfel încât banii să ajungă cât mai repede în ţară. Prin acest vot, transmitem un semnal clar că, indiferent de situaţie, Uniunea Europeană are la dispoziţie instrumente pentru a sprijini statele membre în urma dezastrelor naturale care duc la pagube majore pentru oameni", a declarat Siegfried Mureşan, miercuri, după votul din plen, citat în comunicat.

Bani vor acoperi parţial cheltuielile cu operaţiunile de urgenţă realizate de autorităţi pentru reconstrucţia digurilor şi a infrastructurii de transport.

Foto ilustrație (banatulazi.ro)

Joomla SEF URLs by Artio