Vineri, 19 Ianuarie 2018
 

Editorial

Loțiunea de cenzură

Written by Sebastian IGNAT  |  Created on Tuesday, 16 August 2016 19:08  |  Category: Editorial

sebastian-ignatSă faci parte din PSD sau PNL și să te uiți la tehnocrații aflați la guvernare – ce coșmar! Încearcă, de exemplu, să te pui în locul unui liberal fomist, care suge de 26 de ani servici de la stat, fără să aibă habar de ce se duce la muncă și ce face el, mai exact, pe acolo. Sau dacă ești un pesedist hapsân după bani nemunciți, fără o pregătire profesională temeinică, lingău de clanță de partid, așteptând o viață ciosvârta sinecurii dătătoare de mașină la scară și secretară la discreție - toate astea stau acolo, undeva, la un pas de tine, cât să faci icter în suflet că nu poți să le apuci. Câtă suferință, prieteni! Câte zbateri! Ce viață de lipsuri e viața de opoziție!

A murit Regina României. O știți, nevasta bâlbâitului.

Written by Sebastian IGNAT  |  Created on Tuesday, 02 August 2016 11:46  |  Category: Editorial

stema regatului romanieiNu o să vorbesc despre tristețea doliului. Pe asta o simți (sau nu), orice cuvânt în plus este de prisos. Vreau, însă, să vorbesc despre furia ce mi-a fost provocată de către unii dintre compatrioții mei. Citesc, pe fluxurile media, o serie de comentarii atât de joase încât îmi găsesc cu greu cuvintele care pot descrie starea de furie trăită.

#Bodnariu. Căcații uninominali dau piept cu Europa

Written by Sebastian IGNAT  |  Created on Thursday, 14 January 2016 16:48  |  Category: Editorial

sebi editorialNiște parlamentari PNL își dau singuri cu populismul în c...e, plângând nu de mila copiilor Bodnariu, ci cu gândul la voturile prostimii care trebuie, în acest an, atent direcționate. Demersul nu este nici pe departe unul umanist. Fix în cur îi doare de copilași sau de familia respectivă. Aici e vorba de prostit proști. Să fim mândri că suntem români. Suntem retardați și ne umflăm pieptul la Europa. Ura!

Pentru ortodocșii fervenți care l-au văzut pe Satana la ‪#‎Colectiv‬: Oare când se masturbează, Preafericitul vede Iadul sau Raiul?

Written by Sebastian IGNAT  |  Created on Monday, 02 November 2015 19:48  |  Category: Editorial

sebi editorialNu am scris nimic despre grozăvia întâmplată în Colectiv. Mi-a fost greu și să urmăresc evenimentele, darămite să mai găsesc puterea de a „informa" opinia publică despre carnagiu. Alții au putut – treaba lor.

DNA, nu fi trist, baronii Opoziției se pregătesc să nu te lase fără activitate

Written by Sebastian IGNAT  |  Created on Thursday, 02 April 2015 20:28  |  Category: Editorial

sebi editorialRevin asupra unei teme care mă frământă, mai ales de doi ani încoace, de când asist la absența unei Opoziții combative în spațiul public. Opoziția a făcut un joc de glezne scandalos de complice cu Puterea – fapt care te obligă, ca simplu cetățean, să înțelegi că orice formă de talibanism legat de o aparentă cauză doctrinară este doar o pistă falsă, cel mult subiect de bancuri.

ANAF - funcționarul robotizat, model 2015

Written by Sebastian IGNAT  |  Created on Sunday, 29 March 2015 19:38  |  Category: Editorial

sebi editorialPrimesc de peste tot informații legate de mentalitatea ANAF în ceea ce privește relația cu mediul privat, reflectată în controalele din ultima perioadă. Înteleg că, pentru câțiva lei lipsă se închid de la o lună la trei luni puncte de lucru și se aplică amenzi. Asta înseamnă că afaceri mici, puncte de lucru unde niște salariați duc o pâine acasă, la familii, sunt suspendate în a produce pentru o perioadă de timp.

Am văzut filmul „De ce eu". Pielea de găină și câteva întrebări

Written by Sebastian IGNAT  |  Created on Monday, 16 March 2015 13:37  |  Category: Editorial

sebi editorialDa, m-a apucat tristețea – tot ce este acolo se întâmplă nu acum jumătate de secol, ci acum 13 ani. Și așa, puțin romanțat, mai „cu prea multă perdea", tot e tragic. Vă dați seama ce a fost, de fapt, în sufletul procurorului Panait? Dar în sufletul procurorului bihorean Alexandru Lele? Groaznic. Filmul schimbă nume, chiar dacă trimiterile sunt clare – păcat, eu aș fi spus Năstase, Stănoiu, Panait, Lele, etc. Aș fi adăugat, astfel, la persoane din SRI-ul de atunci, și alți vinovați.

Propunerile de reformă fiscală – Opoziția și mentalitatea de bugetar fesenist

Written by Sebastian IGNAT  |  Created on Tuesday, 03 March 2015 21:44  |  Category: Editorial

sebi editorialCu ochii pe dube și pe mascații defilând, cot la cot, alături de politicienii înlăcrimați, uităm de viața reală – economia e în cap, salariații din privat se subțiază și la propriu și la figurat, trăim un blocaj total. Noroc că, zilele trecute, Opoziția a ridicat capul de pe birou, unde doarme de câțiva ani, pentru a deschide gura (rezultă că ar avea!): „reforma fiscală – soluția pentru revenirea țării stă în lupta contra evaziunii și mărirea capacității de colectare a banilor la buget" – citat aproximativ din gura domnului Predoiu, premierul „din umbră" al PNL-ului.

Femeia cu barbă, băiețelul elefant şi adolescenta care face tumbe dezbrăcată = teatru contemporan

Written by Sînziana VASILE  |  Created on Monday, 15 December 2014 16:05  |  Category: Editorial

SINZIANA1Acum cîțiva ani mi-am promis că nu mă mai duc la Teatrul Toma Caragiu. Așa de bine am îngropat în memorie evenimentul care m-a determinat să iau decizia asta, încît astăzi nu mai știu care a fost el. Însă nu mai contează, pentru că în urmă cu cîteva săptămîni m-am lăsat convinsă de prieteni să merg din nou. S-a schimbat şi conducerea teatrului, așa că mi-am zis eu că merită să mai fac o încercare.

Despre colinde și tineri proști

Written by Sebastian IGNAT  |  Created on Sunday, 07 December 2014 21:10  |  Category: Editorial

sebi editorialSună ieri, la ușă, un grup de colindători: „Primiți cu Steaua?". Eu, rău: „Ce Stea, mă, pe 4 decembrie, dispari!". A dispărut. Erau, de fapt, vreo trei. Acum, nu am pretenția să mă colinde unii care seamănă cu cei trei magi de la Răsărit, ori să fie muzicieni profesioniști. Și eu, la rândul meu, cântam cu băieții, colegii de trupă, prin liceu-facultate. Pentru bani și pentru spiritul sărbătorilor (Chestie de educație – noi chiar ne simțeam bine cu spiritul Crăciunului, etc).

Câteva gânduri despre românii din Diaspora

Written by Sebastian IGNAT  |  Created on Wednesday, 19 November 2014 16:00  |  Category: Editorial

sebi editorialSă fie clar: ăsta nu e un text despre Ponta ori Iohannis. În afara țării, chiar dacă unul a câștigat mai mult, sunt oameni care votează și cu celălalt. Respect ambele categorii. Când mă uit la românii prezenți la cozi interminabile la vot în secțiile din afară mă cutremur din cu totul alte motive. Nu trăiesc emoția activistului de partid ori a votantului partinic.