Miercuri, 13 Decembrie 2017
 

Editorial

cristina colt editorialCu siguranță progresul nu poate fi înfăptuit decât de tineri! De la ei se așteaptă realizarea unui viitor mai bun, de la ei se așteaptă reacții de impunere a dreptății și de întronare a unei civilizații avansate, de tip occidental, și nu "oriental". Ei reprezintă factorul cel mai important pentru schimbarea situației în care ne aflăm. Din păcate, trăim într-o lume în care tinerii se simt dezorientați, speriați, iar cei mai mulți dintre ei abandonează lupta prea devreme, lăsându-se înghițiți de apele tulburi ale unei societati imorale și insensibile.

Cei şapte ani de acasă ”poate” nu contează, dar fac diferenţa!

Written by Cristina COLT  |  Created on Monday, 11 August 2014 11:41  |  Category: Editorial

cristina colt editorialCa orice om căruia îi place să facă mişcare/sport obişnuiesc să merg, aproape în fiecare seară, la Sala Sporturilor din Ploieşti, mai exact pe pista de role. Şi, ca orice cetăţean, cu bun simţ, păstrez o oarecare „ordine" pentru a nu-i deranja pe ceilalţi participanţi la acest exerciţiu fizic. Momente neplăcute au existat aproape de fiecare dată, însă, duminică seara am trăit unul cu adevărat jenant.

 

Puțină normalitate nu strică

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 22 June 2014 13:03  |  Category: Editorial

sebi editorialMeseria asta nenorocită mă face să nu ratez nici un rahat cotidian. Sunt atât de încărcat, încât put și eu, desigur, alături de toți ceilalți, chit că vorbim de „ăia buni", ori de „cei răi".

Ofertă electorală de nerefuzat: Adina Vălean se dă cu semicercul puterii

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 13 May 2014 21:31  |  Category: Editorial

sebi editorial„Spunea Monica Macovei că a făcut 40 de rapoarte în Parlamentul European, dar marea lor majoritate sunt doar o paginuță formală despre descărcarea de gestiune la diverse agenții europene. A fost de fapt un singur raport din care te faci că faci 35", a scris prahoveanca Adina Vălean pe pagina sa de Facebook.

Plângeau și caii de la dric

Written by Administrator  |  Created on Monday, 28 April 2014 15:55  |  Category: Editorial

sebi editorial„USL trăiește!" – asta au găsit de cuviință propagandiștii Partidului Social Democrat să adauge, deloc întâmplător, pe afișajul electoral pregătitor de alegeri Europarlamentare. „Jana nu e moartă, Jana se transformă" – așa zice cântecul. Adică, poporul să știe că noi, PSD, suntem tot ăia care vă ziceam, acum vreo doi ani, că vom duce România pe cele mai înalte culmi ale progresului, dacă ne acordați votul.

Adăugând acest muget de luptă pe afișul electoral, pesediștii arată lumii, încă odată, cât de puțin respectă, de fapt, publicul căruia i se adresează. „Proști, dar mulți" - par să își calculeze, cinic, propagandiștii partidului.

Prostia: şansa democraţiei în România

Written by Administrator  |  Created on Friday, 10 January 2014 16:19  |  Category: Editorial

sebi editorialPare a fi un nonsens – adică, pe lângă resursele inepuizabile de miştocăreală, prostia mai poate genera un alt tip de reacţii, iar acelea să fie chiar benefice pentru societate? Ba bine că da!

Pentru că proştii fac greşeli. Iar greşelile sunt, undeva, întotdeauna, cuantificate, clasificate; acestea dau „greutatea" cuvenită subiectului şi formează o imagine clară despre pericolul social sau „geostrategic" reprezentat de prostul în cauză.

ciprian radu editorialDiferenţele de clasă din România fac şi diferenţa dintre viaţă şi moarte. Silviu Lung se afla într-un Mercedes când a intrat pe contrasens şi a spulberat un Renault Clio. A murit pe loc şoferul acestuia, iar copiii victimei au fost răniţi grav. Unul dintre ei e în comă indusă.

Decembrie 1989, scurte citate. Ce a fost şi unde suntem

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 29 December 2013 13:26  |  Category: Editorial

sebi editorial22 decembrie 89, TVR

Dumitru Mazilu: „Să se restabilească educaţia, să se termine cu marxism-leninismul. Să se elimine minciuna şi impostura şi să se stabilească criterii de competenţă, de responsabilitate şi devotament pentru România.
Abandonarea sistemului cu un singur partid, restabilirea pluripartitismului.
Organizarea alegerilor în cel mai scurt timp.
Separarea puterilor în stat".

Nişte javre

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 18 December 2013 16:19  |  Category: Editorial

sebi editorialDragi prieteni, am asistat în ultimele zile la cel mai înfricoşător exemplu de ticăloşie al clasei politice româneşti: votul hoţesc dat pentru modificarea Codului Penal, proiectul legat de amnistierea pentru infracţiunile pedepsite până la şase ani şi graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la şapte ani m-au făcut să îmi reevaluez opţiunile în cel mai serios mod cu putiinţă.

ciprian radu editorialAşa cum specificam în articolul în care am prezentat incidentele dintre suporterii Petrolului şi jandarmi, problematica intervenţiei se pune în felul următor: de ce forţele de ordine nu au izolat suporterii recalcitranţ şi au recurs la o măsură extremă, trimiţându-i înapoi la Ploieşti pe TOŢI.

Cum poate câștiga Bădescu următoarele alegeri

Written by Valentin Lazăr  |  Created on Monday, 28 October 2013 12:44  |  Category: Editorial

valentin lazarO ploieșteancă oarecare, dintr-un bloc oarecare din Ploiești, a primit o invitație pentru joi, 24 octombrie 2013, la restaurantul de lux Boccaccio din centrul orașului (fostul restaurant Bulevard) la o masă gratuită oferită de PSD.