Editorial

Editorial

ciprian radu editorialAşa cum specificam în articolul în care am prezentat incidentele dintre suporterii Petrolului şi jandarmi, problematica intervenţiei se pune în felul următor: de ce forţele de ordine nu au izolat suporterii recalcitranţ şi au recurs la o măsură extremă, trimiţându-i înapoi la Ploieşti pe TOŢI.

Read more: Noaptea pulanelor lungi
Editorial

sebi editorialDaniel Trandafirescu este arestat, în acest moment procurorii dezvăluind hăţişul unui scheme de criminalitate organizată care depăşeşte graniţele naţionale. Fabrica ilegală de ţigări care a funcţionat în judeţul Prahova, chiar sub nasul structurilor IPJ în care, cu onor, lucrează tatăl arestatului Daniel, reprezintă o palmă grea dată imaginii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, ridicându-se, odată cu dezvăluirile din presă, câteva întrebări cu răspuns dificil pentru reprezentanţii Ministerului de Interne.

Read more: Scenă idilică: la grătar cu familia Trandafirescu
Editorial

nicolae boaru bibliotecaE vremea incoerenţelor ce se-nmulţesc...

Încep cvasi poetic, parafrazând un vers al lui Macedonski: „e vremea rozelor ce mor". Atât doar că vremurile care sunt acum - care sunt pentru că sunt - sunt departe de poezie. Nici proza bună nu le este aproape. Nici literatura în întregul ei nu le este verişoară. Poate comedia, textul reprezentaţiilor de bâlci să le fie megieşe. Iar incoerenţa? Departe de a expira, se înmulţeşte prin sciziparitate. Nimic nu se leagă: în ale lor şi în cele pentru noi. Legea care se bolteşte asupra lor ca un curcubeu sui generis, cam cum sunt pasarelele alea amărâte şi nefrecventabile de pe şoseaua Ploieşti-Bucureşti este celebra zicere: „acum ori niciodată".

 

Read more: Nici „legări", nici dezlegări
Editorial

nicolae boaru bibliotecaA trecut vara şi deja se simte o toamnă fără prea multe roade. Am cântat, am chefuit, zile libere am avut până la - să sperăm!- saţiu. Politicii - cum se spunea la periferie odată - au dănţuit ca Isaia şi doar fundă roşie nu şi-au pus pe calviţia de-afară. Cea dinăuntru, mai specială, deşi deloc rară la soiul lor de primate, reclamă alte agremente decât ochelarii scumpi pe ţeasta cu denivelări ample de la forceps

Read more: Crâmpei de vacanţă (de departe, cu sufletul aproape)
Editorial

sebi editorial„Dar să terminăm şi cu deratizările, ce, viaţa unui şobolan e mai puţin importantă decât viaţa unui câine, de ce?", se întreabă, oarecum retoric, un formator de opinie pe digi24, preluând ideea din editorialul lui CT Popescu. Concluzia majorităţii este mai simplă chiar decât Mioriţa: să omorâm tot ce prindem, sânge, sânge, sânge!

Read more: Oamenii sunt câini
Editorial

ciprian radu editorialCa să vă faceţi o imagine a tragediei petrecute în Capitală, până şi medicul legist s-a arătat îngrozit: DOAR PE TĂLPI NU AVEA RĂNI! Copilaşul avea numai patru ani şi chiar nu mă intersează că terenul pe care sălăşluiau bestiile e privat şi că ar fi fost împrejmuit cu gard. Ce gard e ăla pe care poate sa-l treacă un copilaş de 4 ani?

Read more: Nu mai latră nimeni acum?
Editorial

sebi editorialColegii din presa prahoveană au prezentat, în format text şi video, o scenă obişnuită dintr-un cartier ploieştean al anului 2013: Nuntă ţigănească, stradă blocată, urlete, miorlăieli şi hăuleli lătrate la miliarde de decibeli peste limita legală admisă, poliţişti care se scarpină, neputincioşi, sub chipiu, dar şi populaţie românească care tace mâlc, de frica ţiganilor.

Read more: Câteva cuvinte cu tentă aproape rasistă asupra obiceiurilor ţigăneşti
Editorial

nicolae boaru bibliotecaNu sunt umoral, nu sunt hachițos, n-am incendieri sau refrigerări în funcție de câte-o mișcare a piticului prezent valah. Și nici nu merită să ai, dacă stai strâmb și judeci drept. Presa noastră, de asemenea, ne-a obişnuit cu pătimaşe şi chiar viscerale ieșiri. Londra e departe. Și Balcanii sau Orientul au rămas în urmă faţă de pixul devenit ciomag și pianotarea pe tabletă convertită în mitralieră în mâna zeului-jurnalist. Știrile noastre sunt de un catastrofism pe care un Nero doar ar putea să le perceapă în cutremurul lor major iscat dintr-o blândă crepitație a "pământului oamenilor" sau a viscerelor.

Read more: „Din bordeie și cocioabe..."
Joomla SEF URLs by Artio