Vineri, 24 Noiembrie 2017
 

Editorial

ciprian radu editorialÎnainte de Gaz Metan Mediaş, Petrolul era o echipă care scăpase de retrogradare, cu un sezon în urmă, şi dusese binişor aproape un tur de campionat.

Scenă idilică: la grătar cu familia Trandafirescu

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 01 October 2013 18:22  |  Category: Editorial

sebi editorialDaniel Trandafirescu este arestat, în acest moment procurorii dezvăluind hăţişul unui scheme de criminalitate organizată care depăşeşte graniţele naţionale. Fabrica ilegală de ţigări care a funcţionat în judeţul Prahova, chiar sub nasul structurilor IPJ în care, cu onor, lucrează tatăl arestatului Daniel, reprezintă o palmă grea dată imaginii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, ridicându-se, odată cu dezvăluirile din presă, câteva întrebări cu răspuns dificil pentru reprezentanţii Ministerului de Interne.

Nici „legări", nici dezlegări

Written by Nicu BOARU  |  Created on Wednesday, 25 September 2013 11:23  |  Category: Editorial

nicolae boaru bibliotecaE vremea incoerenţelor ce se-nmulţesc...

Încep cvasi poetic, parafrazând un vers al lui Macedonski: „e vremea rozelor ce mor". Atât doar că vremurile care sunt acum - care sunt pentru că sunt - sunt departe de poezie. Nici proza bună nu le este aproape. Nici literatura în întregul ei nu le este verişoară. Poate comedia, textul reprezentaţiilor de bâlci să le fie megieşe. Iar incoerenţa? Departe de a expira, se înmulţeşte prin sciziparitate. Nimic nu se leagă: în ale lor şi în cele pentru noi. Legea care se bolteşte asupra lor ca un curcubeu sui generis, cam cum sunt pasarelele alea amărâte şi nefrecventabile de pe şoseaua Ploieşti-Bucureşti este celebra zicere: „acum ori niciodată".

 

Crâmpei de vacanţă (de departe, cu sufletul aproape)

Written by Nicu BOARU  |  Created on Wednesday, 11 September 2013 15:47  |  Category: Editorial

nicolae boaru bibliotecaA trecut vara şi deja se simte o toamnă fără prea multe roade. Am cântat, am chefuit, zile libere am avut până la - să sperăm!- saţiu. Politicii - cum se spunea la periferie odată - au dănţuit ca Isaia şi doar fundă roşie nu şi-au pus pe calviţia de-afară. Cea dinăuntru, mai specială, deşi deloc rară la soiul lor de primate, reclamă alte agremente decât ochelarii scumpi pe ţeasta cu denivelări ample de la forceps

Nihil sine Deo sau mai bine spus sine Deo

Written by Lucian RĂDULESCU  |  Created on Tuesday, 10 September 2013 12:05  |  Category: Editorial

lucian radulescuComisia de vărzuire a constituției, (fiți fericiți, se stipulează în noua Constituție că suntem membrii UE, deci nu mai au cum să ne dea afară din Uniune) a respins cu maximă viteză ca deviza țării să fie „Nihil sine Deo".

Oamenii sunt câini

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 05 September 2013 12:51  |  Category: Editorial

sebi editorial„Dar să terminăm şi cu deratizările, ce, viaţa unui şobolan e mai puţin importantă decât viaţa unui câine, de ce?", se întreabă, oarecum retoric, un formator de opinie pe digi24, preluând ideea din editorialul lui CT Popescu. Concluzia majorităţii este mai simplă chiar decât Mioriţa: să omorâm tot ce prindem, sânge, sânge, sânge!

ciprian radu editorialCa să vă faceţi o imagine a tragediei petrecute în Capitală, până şi medicul legist s-a arătat îngrozit: DOAR PE TĂLPI NU AVEA RĂNI! Copilaşul avea numai patru ani şi chiar nu mă intersează că terenul pe care sălăşluiau bestiile e privat şi că ar fi fost împrejmuit cu gard. Ce gard e ăla pe care poate sa-l treacă un copilaş de 4 ani?

Câteva cuvinte cu tentă aproape rasistă asupra obiceiurilor ţigăneşti

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 28 August 2013 19:30  |  Category: Editorial

sebi editorialColegii din presa prahoveană au prezentat, în format text şi video, o scenă obişnuită dintr-un cartier ploieştean al anului 2013: Nuntă ţigănească, stradă blocată, urlete, miorlăieli şi hăuleli lătrate la miliarde de decibeli peste limita legală admisă, poliţişti care se scarpină, neputincioşi, sub chipiu, dar şi populaţie românească care tace mâlc, de frica ţiganilor.

„Din bordeie și cocioabe..."

Written by Nicu BOARU  |  Created on Monday, 26 August 2013 17:17  |  Category: Editorial

nicolae boaru bibliotecaNu sunt umoral, nu sunt hachițos, n-am incendieri sau refrigerări în funcție de câte-o mișcare a piticului prezent valah. Și nici nu merită să ai, dacă stai strâmb și judeci drept. Presa noastră, de asemenea, ne-a obişnuit cu pătimaşe şi chiar viscerale ieșiri. Londra e departe. Și Balcanii sau Orientul au rămas în urmă faţă de pixul devenit ciomag și pianotarea pe tabletă convertită în mitralieră în mâna zeului-jurnalist. Știrile noastre sunt de un catastrofism pe care un Nero doar ar putea să le perceapă în cutremurul lor major iscat dintr-o blândă crepitație a "pământului oamenilor" sau a viscerelor.

Despre Florin Cioabă, altfel / Când bunul simţ bate grosolănia

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 21 August 2013 09:47  |  Category: Editorial

sebi editorialHoraţiu Buzatu scrie, pe blogul personal, câteva rânduri despre Florin Cioabă care vin să echilibreze, cumva, balanţa ştirilor bazate pe eternul stereotip în care romii/ţiganii sunt îngrămădiţi toţi pe acelaşi cântar valoric. Câteva rânduri despre un ţigan bine-crescut şi un gherţoi fesenist numit Ioan Oltean - membru de frunte al PDL.

Mă-nchid într-un ţipăt mut şi-ntr-o lacrimă

Written by Nicu BOARU  |  Created on Monday, 19 August 2013 15:41  |  Category: Editorial

nicolae boaru bibliotecaDragilor „compătimitori",

sunt stupefiat de încetineala sau opacitatea, ca să nu spun altfel, ale oficialităţilor?! de la Floreşti. Deşi sunt... floreştene, nu vor să înflorească deloc! Să-nflorească, în ochii noştri; să-nflorească preajma. Aşa cum e bine să-ţi orânduieşti arealul. Se pare că ei, dânşii!? sunt cam... areali. Rupţi de noi cei... rupţi în fund, vorba lui Cristoiu. Zăbovim atât pentru ridicarea unei biblioteci mistuite, pentru că avem umori şi gânduri vindicative sau, vorba lui Moromete „ţi-e capul la alte prostii, mă Cocoşilă!".