Editorial

Editorial

sebi editorialHoraţiu Buzatu scrie, pe blogul personal, câteva rânduri despre Florin Cioabă care vin să echilibreze, cumva, balanţa ştirilor bazate pe eternul stereotip în care romii/ţiganii sunt îngrămădiţi toţi pe acelaşi cântar valoric. Câteva rânduri despre un ţigan bine-crescut şi un gherţoi fesenist numit Ioan Oltean - membru de frunte al PDL.

Read more: Despre Florin Cioabă, altfel / Când bunul simţ bate grosolănia
Editorial

nicolae boaru bibliotecaDragilor „compătimitori",

sunt stupefiat de încetineala sau opacitatea, ca să nu spun altfel, ale oficialităţilor?! de la Floreşti. Deşi sunt... floreştene, nu vor să înflorească deloc! Să-nflorească, în ochii noştri; să-nflorească preajma. Aşa cum e bine să-ţi orânduieşti arealul. Se pare că ei, dânşii!? sunt cam... areali. Rupţi de noi cei... rupţi în fund, vorba lui Cristoiu. Zăbovim atât pentru ridicarea unei biblioteci mistuite, pentru că avem umori şi gânduri vindicative sau, vorba lui Moromete „ţi-e capul la alte prostii, mă Cocoşilă!".

Read more: Mă-nchid într-un ţipăt mut şi-ntr-o lacrimă
Editorial

nicolae boaru bibliotecaSă zăbovim, dragilor, asupra lui Vişinescu. Ca să fiu rău - şi fără să vă solicit să mă îngăduiţi în „otrăvurile mele", vorba lui Sainte-Beuve - aş zăbovi cu un panegiric şi cu o lumânare asupra orizontalei sale. Dar, fără să fiu rău, nu sunt bun. Şi apoi, nu ştiu de ce mă devoalez inexpresiv în puţinătatea mea uscată. Deci: ziariştii de la Gândul, se pare, l-au descoperit pe acest individ numit mai sus într-un loc mai înstărit al Bucureștilor, şi au început o cercetare ... critică legată de... de... fiara care a fost bipedul ăsta de o cruzime inumană.

Read more: Infecţia
Editorial

ciprian radu editorialAflu că mii de sticle cu apă plată şi minerală au fost retrase din magazine din cauză că a fost depistată o bacterie rezistentă la antibiotic. Ba chiar şi o concentraţie de nitriţi peste limita admisă.
De fapt, n-am aflat nimic, pentru că nimeni nu spune numele producătorului.

Read more: Apa necurată
Editorial

victor preda „Taxele au crescut; puterea noastră de a face plăţi a scăzut; guvernarea la toate nivelurile se vede în faţa unor reduceri serioase de venit; frunzele veştejite ale industriei s-au aşternut peste tot; fermierii nu mai găsesc nicio piaţă pentru produsele lor; economiile de mulţi ani ale miilor de familii s-au dus pe apa sâmbetei.

Read more: Nevestele casnice şi ieşirea din criză
Editorial

nicolae boaru bibliotecaPot să încep spunând: „Vai ce m-am speriat!" Ar fi un debut prost, leşinat, subnutrit. Fără să fiu mai ingenios, ţin să vă comunic stupoarea, cu ceva frison şi cu o câtime de amuzament cu care l-am privit pe Felix în celebra deja imagine repetată pe câteva televiziuni.

Read more: Iadul văzut printr-o lentilă
Editorial

nicolae boaru bibliotecaMă gândeam mai deunăzi ce înseamnă „unanim". Am tot auzit în ultimele zile adjectivul acesta, uneori şi substantivul „unanimitate". Aşa face întâmplarea să se repete ceva şi să confere un fel de semnificaţie sau tâlc unor lucruri, dacă nu minore, oricum neinteresante pentru tine.

Ori, se poate întâmpla să „coacă" în tine ceva (nu ca... bubă, ci ca maturaţie, ca plantă) şi să observi numai ce polarizează în jurul acelei obsesii, sau gând sau blocare pe ceva. Aşa si eu cu „unanim".

Read more: Când Nordul e jos şi Sudul e în pământ
Editorial

Valentin LazărUn român deștept a spus la un moment dat: avem o țară, ce facem cu ea? Chiar așa: ce naiba facem cu țara noastră? Încotro ne îndreptăm?

Read more: Încotro?
Editorial

sebi editorialDintre sutele de ştiri legate de Bacalaureat, una m-a impresionat: Alina-Gabriela Negrea, absolventă a Colegiului Naţional „Sf. Sava" din Capitală, a luat numai note de 10 la bacalaureat. Nu a participat la olimpiade şi nici nu a făcut meditaţii. „M-am concentrat pe ce mi-a plăcut mie şi pe ce am crezut că îmi va folosi", ne spune, modestă, Alina.

Read more: 10 la Bacalaureat. Alina pleacă în Anglia
Editorial

ciprian radu editorialDirectoarea liceului Bolintineanu e în arest pentru fraudarea examenului de Bacalaureat. În scurt timp, va trage după ea mai mulţi profesori şi inspectori care şi-au făcut, de ani buni, o afacere incredibilă pe seama prostiei elevilor. Şi, desigur, a părinţilor acestora.

Read more: România bolnavă
Editorial

nicolae boaru bibliotecaResimt uneori (de multe ori), ca o neajungere personală, cronică şi greu remediabilă, dificultatea luării unei atitudini faţă de ceea ce se întâmplă pe-aici. Şi nu atât atitudinea ar fi problema, deşi vin din comunismul atât de nostalgizat de mulţi, când tocmai faptul că nu aveam sau luam o atitudine era îngrijorător; ci faptul că nu ştii faţă de ce să spui da-da, nu-nu – aici este chestiunea spinoasă a nopţilor mele.

Read more: Ce-au mai făcutără Miticii
Joomla SEF URLs by Artio