Miercuri, 22 Noiembrie 2017
 

Editorial

ciprian radu editorialCuvântul „ţigan" este interzis în România. Dacă-l spui sau, mai rău, îl scrii, rişti să iei 7.000 de euro amendă. Măsura este conformă probabil cu legislaţia europeană. Europa reglementează orice tentativă de discriminare şi riscă să rămână fără cuvinte în vocabularul civilizaţiei moderne, tot definind discriminarea.

Mă numesc Holstein

Written by Sînziana VASILE  |  Created on Wednesday, 19 June 2013 18:40  |  Category: Editorial

SINZIANA1(Scrisoare deschisă către domnul președinte al ţării din care încă n-am plecat)

Azi am fost înjurată. Mi s-a spus că-s o vacă. Nu-i stres, am fost înjurată şi mai rău. Că doar ce trăieşti acolo dacă nu eşti măcar o dată înjurat? Dar cînd vine de la domnu președinte, parcă mă doare un pic. Cum adică, domnu' președinte, e datoria mea patriotică să mă apuc de făcut copii? Să las în momentul ăsta cele trei joburi din care plătesc taxe cît nu iau şi să mă așez confortabil la procreat? Păi şi dvs. ce mai faceți apoi? Din ce plătiți scutecele lu' ăla micu' a lu' eba?

"Sufleţel şi ţărişoară" sau „el major și ea minoră"

Written by Nicu BOARU  |  Created on Tuesday, 18 June 2013 18:25  |  Category: Editorial

nicolae boaru bibliotecaDin nou suntem constrânşi să constatăm aleatoriul păgubos cu care sunt luate deciziile de numire la nivel înalt. Se continuă o cretină şi suicidară politică de ridicare în dregătorii a unor oameni dotaţi, unii chiar performanţi, dar care sunt propulsaţi spre sfere și leviere pentru care nu au aptitudini... manageriale (scuze pentru clișeu) şi nicio „didactică" de exercitat asupra oamenilor departamentului respectiv.

ciprian radu editorial"Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

16 ani? Cît e kilu'?

Written by Sînziana VASILE  |  Created on Monday, 10 June 2013 19:11  |  Category: Editorial

SINZIANA1Cînd eram mai tînără am nimerit fără voia mea la un party de copii de bani gata. Se ținea într-o vilă d-asta mare, proprietate personală, într-un sătuc de pe lîngă Ploiești. Și toți puradeii (de români) veniseră acolo cu mașinile lor proprietate personală, și fetele își ridicau tricourile din cînd în cînd ca și cum se făcuse prea cald și d-aia.

Și ele erau proprietate personală.

„Manșalier"

Written by Nicu BOARU  |  Created on Wednesday, 05 June 2013 10:58  |  Category: Editorial

nicolae boaru bibliotecaCunoaşteţi, dvs., categoria sui -generis „târâş grăpiş"? Este specialitatea casei, productul lexical şi etic al unei observaţii sociale îndelungi. Este un idiotism, adică se traduce cu dificultate ori chiar deloc.

ciprian radu editorialEra ultima etapă din campionatul lui 2004. Petrolul depindea de jocul rezultatelor. Mă dusesem la Alba Iulia, cu o dacie vişinie urcând rampele Ardealului cu 20 la oră, pentru că şoferul nu înţelegea că motorul cere treaptă inferioară. Intrasem în stadion pe podeţe de scânduri deschiolate. Arena era în reconstrucţie, Savin era preşedinte acolo. Petrolul era un hibrid, un amestec genetic între două specii, artificial şi, desigur, sterp. Acolo, în inima Ardealului, a retrogradat.

Hop şi noi la "nopţi" cu ghiotura

Written by Nicu BOARU  |  Created on Wednesday, 29 May 2013 19:14  |  Category: Editorial

nicolae boaru bibliotecaStaţi, să-mi revin după atâtea zile ale culturii, ale oraşului, după atâtea nopţi ale muzeelor, ale bibliotecii! Poetul, mai modest, zicea, limitându-se la impalpabile atmosferice, „după atâta frig şi ceaţă". Acum, noi am fost victimele fericite ale unui asalt conjugat şi la baionetă: ucazul ministerial care nu că propunea, ci impunea, edicta, legifera o "noapte a muzeelor", căreia brava coincidenţă îi suprapunea sau îi alipea o... sesiune de "zilele oraşului".

Valentin LazărScandalul navei încărcate cu deșeuri toxice sosită din neant în portul Constanța face în continuare valuri la Ploiești. Dincolo de problema care ține de protecția mediului, mai apare una, la fel de gravă. Este sau nu Prahova sub puterea unei găști sau unor găști politice de tip mafiot?

Umbra lui Mircea la DGASPC

Written by Administrator  |  Created on Monday, 20 May 2013 18:28  |  Category: Editorial

sebi editorialOrice telespectator dotat cu o minimă cultură politico-mediatică scuipă-n sân şi se cruceşte cu ambele mâini când asistă la execuţiile Antenei 3 asupra până-acum-blajinilor-pesedişti, în special a celor de la Prahova.

Lac, puț, baltă, hazna

Written by Nicu BOARU  |  Created on Sunday, 19 May 2013 16:51  |  Category: Editorial

nicolae boaru bibliotecaDin lac, în puț - parcă aşa se spune, dar lacul poate să fie încărcat cu nuferi galbeni, puţul are în afund stele la care, săpând, dai de ele în apă. Nu e nici un rău dacă "entre les deux ton coeur balance".