Vineri, 24 Noiembrie 2017
 

Editorial

„Ăia ne îndemnau să plecăm..."

Written by Nicu BOARU  |  Created on Tuesday, 09 April 2013 19:34  |  Category: Editorial

nicolae boaru biblioteca"...Ăștia ne obligă să ne luăm lumea în cap". N-am cumpănit prea mult (nici nu prea pot!) dacă o propoziție rostită de celebrul Sobaru poate fi transformată în titlu sau nu. Urgenţele scrisului la Gazetă (care nu te dispensează de selectivităţi, exigenţe, însă) m-au determinat să mă opresc asupra lor. Asupra cuvinţelelor. Omuleţul acesta, Sobaru, a fost prezent luni seară, timp de vreo două ore, la o televizie. Nu contează care. Ba, ar conta, dar dumneavoastră puteţi deduce cam pe unde s-ar prezenta nemulţumitul Sobaru, dacă aţi bănui sau aţi intui că el se află supărat tare. Şi deducţia dvs. ar suna cam aşa: dacă Sobaru e nemulţumit, atunci el, care a sprijinit zdravăn, ba chiar nebuneşte PSD-ul în alegeri nu se mai înfăţişează la un post încartiruit.

Terţium ... nu prea nondatur!

Written by Nicu BOARU  |  Created on Tuesday, 02 April 2013 12:50  |  Category: Editorial

nicolae boaru bibliotecaSărbătorile au rostul lor, îl ştim, îl „cam" ştim – oricum suntem în stare să vorbim despre el, cu o nervozitate nebună, incontinentă şi impertinentă şi atunci când nu ne dăm seama că habar n-avem.
Ori că, pricepuţi la dirigenţie morală şi competentă pe multiplicităţi rinascimentale, nu sesizăm moartea patrupedului în coteţ: că, vasăzică nu mai avem „organ" pentru a prăznui sărbătoarea.

N-ai cu cine, niște criminali...

Written by Victor PREDA  |  Created on Monday, 01 April 2013 12:23  |  Category: Editorial

victor preda În ziua în care ministrul Mediului, Rovana Plumb, anunța cu entuziasm, la Ploiești, relansarea programului Rabla și aplauda la anunțarea rezultatelor alegerilor din PSD Prahova, televiziunile de știri anunțau că România va primi vaporul încărcat cu deșeuri toxice, posibil radioactive.

ciprian radu editorialPână acum, aţi aflat probabil ce gafă a făcut Piţurcă la întâlnirea „tricolorilor" cu Mihai Neşu. Conform gsp, selecţionerul i-ar fi spus: „Poate e mai bine să ai un accident d-ăsta, ai toată lumea lângă tine!". Prosport are o variantă asemănătoare: „Ai ajuns în cărucior şi te bagă lumea în seamă?"

„Mă, Niculae, încotro ne îndreptăm noi, domnule?"

Written by Nicu BOARU  |  Created on Wednesday, 27 March 2013 16:08  |  Category: Editorial

nicolae boaru bibliotecaCe să faci în reprizele astea burzuluite de iarnă târzie decât să mai deschizi câte-o carte, să mai asculţi „muzica şi muzichia", să-ţi permiţi un minuţel de singurătate cu care să-ţi dojeneşti blând dar ferm propria statuie. Bine, bine, dar astea sunt valabile pentru mine , "om vechiu", nărăvit la bucoavne, Pink Floyd şi oglinzi... ne narcisice. Poţi să deschizi si un calculator în afară de acela al... cheltuielilor zilnice.

victor preda Așa cum frigul m-a salvat de o inevitabilă astenie de primăvara, rezultatul alegerilor din PDL m-a scutit de a mai scrie despre cum Iulian Bădescu, primar și proaspăt președinte al PSD Ploiești, face o confuzie totală și voită între cele două funcții.

ciprian radu editorialSuporterii Rapidului au dat foc unui steag al Ungariei în timpul meciului cu CFR. Desigur, incedierea reprezintă, simbolic, un afront. O declaraţie de ostilitate. Dar, până la urmă, n-are nicio valoare. Aşa cum nu au nici flăcările care cuprind, din când în când, „drapelul" Statelor Unite. Nu cel pe care-l vedem în filme fluturând pe Casa Albă şi nici steagul capturat al vreunei unităţi militare. Ci din acela de care oricine poate face rost. Cum a fost şi la Cluj.

John şi viermii

Written by Nicu BOARU  |  Created on Tuesday, 19 March 2013 16:40  |  Category: Editorial

nicolae boaru bibliotecaBuimăcitor este cotidianul românesc. Ăsta, de care aflăm prin mediocrele media, fiindcă altfel... fermentează de nou bun cernoziomul intelectual şi sufletesc al Valahiei. Talente, străluciri, debordări. Dar şi, chiar printre ele, colcăiri de umori, invidii şi, uneori, resentimente. Neam abraş, pieziş, cică "cu minte", "echilibrat", "meditativ", "contemplativ", "temperat" precum clima... altădată.

Adrian Năstase a fost eliberat. Cum arată România cu Ponta aplaudând şi cu Ion Iliescu privind „firescul" reîntoarcerii în PSD

Written by Administrator  |  Created on Monday, 18 March 2013 19:27  |  Category: Editorial

sebi editorialNimeni nu poate contesta două lucruri:
1. Adrian Năstase, fostul premier al României, fost deputat de Prahova, este un om pregătit în politică şi Drept. În general, considerăm că AN este un om educat.
2. De necontestat este şi faptul că Adrian Năstase a fost condamnat de Justiţie (complet de judecată alcătuit din judecători) pentru corupţie.

De-ale lui Suleyman valahul!

Written by Nicu BOARU  |  Created on Wednesday, 13 March 2013 15:24  |  Category: Editorial

nicolae boaru bibliotecaFac ce fac şi tot de urâtul... ambiental (hm!) mă leg. Mă „leg" în mai multe sensuri, dintre care acela că depind de el, mă consumă, îmi cauzează stări neplăcute, e prezent mai mereu. Mă ajută şi vremea, başca (cuvânt ţigănesc) vremurile care, fie vorba între noi, sunt mai mult, plus altceva, decât urâte: sunt pitice sau sordide.

Green Light

Written by Ciprian RADU  |  Created on Monday, 11 March 2013 13:01  |  Category: Editorial

ciprian radu editorialAcum câţiva ani, la Sala Sporturilor, fetele de la CSM Ploieşti disputau un meci pe muchie de cuţit. Vrând să destabilizeze echipa adversă, vreo 10 spectatori s-au aşezat exact în spatele băncii tehnice, suflând ca nişte decreieraţi în fluierele şi trompetele din plastic, aplecaţi peste balustradă, la nici un metru de jucătoare. Multe dintre ele, nişte copile. Evident, nu doar deranjate teribil de zgomotul care le spărgea timpanele, dar şi speriate de huliganii care urlau ca animalele şi gesticulau nebuneşte în spatele lor.