Valentin LazărTimp de două zile, principalele televiziuni naționale au avut ca subiect de prime-time situația de la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap de la Ploiești. Analizând la rece, se pot desprinde câteva concluzii:
1. Autoritățile responsabile au reacționat execrabil. În loc să înceapă prin a arăta că le pasă de situația oamenilor suferinzi obligați să stea la cozi pentru a-și obține o amărâtă de pensie de handicap, șefii din acest sistem au avut reacții cel puțin nepotrivite.

Vasilica Florea, șefa de la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, aflată în direct la o emisiune cu audiență mare, a fost agresivă și a turnat gaz pe foc, în loc să încerce să ofere explicații necesare.
Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova, a dat și el câteva declarații năucitoare. L-am văzut scoțându-l vinovat pe medicul care i-a permis bolnavului cu piciorul amputat să iasă din spital, a vorbit despre subiect ca fiind unul „provocat”, „fabricat” și cu foarte mare greutate și-a cerut scuze pentru situația creată.

Citește tot editorialul în Ziarul Oamenilor Buni

http://ziaruloamenilorbuni.ro/editorial/1294-unde-duce-lipsa-de-omenie.html

Joomla SEF URLs by Artio