A murit SHIRLEY TEMPLE - fost copil minune al Hollywood-ului

Written by Administrator9 Category: Monden Created: Wednesday, 12 February 2014 18:01

shirlez templeActriţa Shirley Temple, fostul copil-minune al Hollywood-ului, a murit la vârsta de 85 de ani, anunţă BBC. Shirley Temple a decedat la vârsta de 85 de ani, a anunţat familia, conform BBC. Aceasta şi-a dat ultima suflare în locuinţa ei din Woodside, California.


"A murit înconjurată de familia şi de apropiaţii ei. O apreciem pentru viaţa ei plină de realizări în calitate de actort, dimplomat dar şi de mamă, bunică şi străbunică", este mesajul transmis de familia regretatei artiste.
Ironia face ca săptămâna trecută, actriţa să fi fost victima unor ştiri false conform cărora ar fi încetat din viaţă.

 

Shirley Temple s-a născut la 23 aprilie 1928, în Santa Monica, California. A fost o actriță americană, considerată în vremea ei de glorie copilul-minune al Hollywood-ului. A avut un succes deosebit în filmele jucate de ea în perioada copilăriei, fiind considerată actrița din istoria cinematografiei care a jucat cel mai bine rolurile de copil.
A cunoscut faima în anii 30, când a jucat în "Bright Eyes", "Stand Up and Cheer", "Heidi" sau Curly Top. Succesul enorm în roluri de copil şi alte câteva partituri nereuşite în adolescenţă au făcut-o pe Shirley să se retragă la vârsta de 22 de ani, în 1950. S-a reîntors în branşă, de data aceasta în televiziune, opt ani mai târziu, pentru un serial pentru copii, în care erau puse în scenă readaptări ale basmelor copilăriei. A ocupat mai târziu posturi de conducere în consiliile de administraţie ale companiilor "The Walt Disney Company", "Del Monte Foods" şi "National Wildlife Federation".
(libertatea.ro)

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.