Andra şi Vunk, INTERZIȘI la TV pentru reclamă nemenționată

Category: Monden Created: Thursday, 06 February 2014 14:40

andra si vunkVideoclipurile „Va fi bine" (Andra) și „Așa, și!" (trupa Vunk) au fost interzise de la difuzare pe posturile de televiziune din România. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a luat această decizie joi, pentru că aceste clipuri ar conține plasare de produse fără a fi menționat acest lucru.

Consiliul a primit mai multe sesizări potrivit cărora cele două videoclipuri conțin plasare de produse fără a fi menționat acest lucru, titrează Mediafax. Astfel, în videoclipul „Așa, și!" al trupei Vunk, se face reclamă la Clinica Medlife, Mike's Pub, 55 Jaz Music și Heineken, iar în videoclipul „Va fi bine" al Andrei se face reclamă la vopsea Garnier, cafea Jacobs și Free Way Cola.

Potrivit CNA, Legea audiovizualului prevede ca „Programele care conțin plasare de produse trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii: să nu scoată în evidență în mod exagerat produsele în cauză, programele în care sunt inserate plasări de produse trebuie să cuprindă informații clare privind existența acestora, fiind identificate corespunzător atât la început, cât și la sfârşit, precum și la reluarea după o pauză publicitară, astfel încât să se evite orice confuzie din partea telespectatorului".

Deși, la mai multe posturi de televiziune, produsele din respectivele clipuri au fost blurate, CNA a decis să aplice o decizie de intrare în legalitate, iar clipurile respective trebuie modificate.

vezi articolul original

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.