lautarFaptul că România se chinuie să intre în rândul lumii bune nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni (că se chinuie de aprox 1800 de ani). Cu adevărat remarcabilă este reușita unora dintre semenii noștri de a face pași vizibili către stilul de viață din vest. După bugetarii care sunt deja integrați în Europa, la ce nivel de lovele încasează, urmează cetățenii de nivel mediu care încearcă să își depășească condiția de aruncători cu bani în lăutari, în sensul că nu mai aruncă bani, ci criptomonede.

 

Un prim pas a fost realizat chiar în acest weekend, când lăutarul Costică Amadeus a fost înregistrat ca fiind primul manelist din România care a fost plătit în bitcoin. Evenimentul în premieră a fost marcat de mici incidente, în sensul că lui nea Costică i-au trebuit vreo cinci minute ca să-și revină după ce a încasat suma electronică, mesenii lovindu-l prea tare cu walletul peste frunte, așa cum spune tradiția noastră strămoșească să facem când dăm bani la manele.

 

După ce a fost stropit cu apă, Costică Amadeus a zis că e bună și tehnica asta modernă, însă el ar rămâne tot la bancnote, că nu mai are 20 de ani și îi e puțin frică să nu-și piardă dinții de aur dacă mai încasează de câteva ori plata în criptomonedă. „Domnu reportăr, mi-a făcut nașu plata cu laptopul ăla, de m-a lăsat fără putere-n mine. Plus că sincer vă zic că nu știu nici cât am încasat, dacă s-a meritat efortul, de când cu bitcoinu, o să cânt la nunți cu cască”, declară Costică Amadeus, acordeonist plătit în bitcoin.

Sursa: punctulpeignat.ro

Joomla SEF URLs by Artio