Pamflet

Pamflet

tigani2
Ca să nu mai fim ciuca miştourilor, puşi la colţ cam peste tot în lume – din cauza rromilor, care fac ce ştiu ei mai bine prin lume -, Guvernul Boc a decis că aşa nu se mai poate. Nu că i-ar pune pe rromi la muncă sau la cine ştie ce treburi d-astea umilitoare, ci vrea să le schimbe numele.
Guvernul a anunţat că este de acord cu schimbarea denumirii oficiale a persoanelor de etnie romă din “rom" în “ţigan", propusă într-o iniţiativă parlamentară, bazându-se pe recomandările Academiei Române, precum şi pe faptul că acesta este termenul folosit în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene. Proiectul ar limpezi oarecum apele, doar dacă nu e ciordit între timp de cei care se opun acestei schimbări.
La antipaticii ăştia de români ne referim, desigur!

Pamflet

Seara alegerilor locale din 2008Mogulul secret:
Alo! Vă salut, să trăiţi, vă preţuiesc!

Mircea Cosma:
Alo, ştiu. Să creşti mare, derbedeu mic!

Mogulul secret:
Să dea Dumnezeu! Ce faci, tăticule, merge treaba?

Mircea Cosma:
Dacă nu merge, pică, he, he, he...

Mogulul secret:
Aş vrea, stimabile şi distinse Mircea Cosma, să fiu primul român care vă transmite felicitările şi omagiile pentru câştigarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Deci, felicitări, domnule preşedinte!

Mircea Cosma:
Doamne-ajută, ce cifre ai?

Mogulul secret:
Domnule preşedinte al Prahovei, sunt primul mogul care v-a spus asta, să mă notaţi acolo, la dumneavoastră, în agenda aia jerpelită din 62’, dacă îmi permiteţi un spirit de glumă.

Mircea Cosma:
Am notat acum cu stiloul chinezesc (râde).

Mogulul secret:
Cred că aia mică e disperată, vede că pierde. Măi, e incredibil, mustaţa aia a jucat un rol important. Chiar dacă ar fi trucată, prahovenii îşi păstrează opţiunea de vot.

Mircea Cosma:
Da, tati, chiar dacă mustaţa e trucată, prahovenii îşi păstrează opţiunea de vot. Adică eşti ospătar, du-te-n p...a mă-tii, nu te votez.

Mogulul secret:
Cred că cea mai mare greşeală a făcut-o asta mică când m-a ales pe mine ţintă. Dacă era deşteaptă, venea la mine, îmi sugea p..a, spunea sărutmâna pentru masă, şi cu asta basta. Că loviturile mari, nu cu presa i le-am dat, ci cu puterea mea de combinaţii şi de joc. Punct!

Mircea Cosma:
Naşpa, acum trebuie să ne pregătim să îl omorâm pe Volo...

Mogulul secret:
Dar este elementar, dragă Watson (râde). Păi, presa trăieşte din sânge, f....t, puroaie, de unde trăieşte presa?! Din fapte pozitive?! Ce dracu'!

Mircea Cosma:
Te-am pupat, putoare mică, salută-l şi pe Baron.

Mogulul secret:
Îi dăm şi lui o deconcentrată?

Mircea Cosma:
Îi dăm m..e, băi, te-ai tâmpit, e doar un câine!?

Mogulul secret:
E câine, dar e al meu, he, he, he!

PS: Această stenogramă a fost şi va fi reală numai atunci când se vor declasifica dosarele istoriei, inclusiv cele ale lui Mihai Viteazul. Până atunci, rămâne doar un pamflet care trebuie tratat ca atare. Punct!

Text publicat şi pe blogul autorului, http://ignatsebastian.wordpress.com/

Joomla SEF URLs by Artio