Politic

Politic

Ministerul Apărării Naționale a explicat, la solicitarea deputatului PNL de Prahova, Răzvan Prișcă, procentul de 1,92% alocat Armatei, în 2018, cifră care se regăsește într-un raport al NATO. Reprezentanții MApN susține că diferența dintre această cifră și cei 2% reprezentând cifra asumată rezultă din calculul făcut în funcție de totaluri diferite.

Read more: Guvernul explică, la solicitarea deputatului de Prahova Răzvan Prișcă, alocarea din PIB pentru...
Politic

Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, critică decizia luată la nivelul Ministerului Culturii, de a înființa Muzeul Holocaustului în curtea Muzeului Antipa, mai ales în lipsa unor consultări pe marginea acestui subiect. Acesta îl acuză pe ministrul de resort că a mințit, anterior, negând că obiectivul va fi plasat acolo, dar și că, prin acest demers, va distruge identitatea celorlalte muzee cu unul nou, condamnat de la început la a fi lipsit de identitate.

Read more: Ministerul Culturii a anunțat că va pune Muzeul Holocaustului în curtea Muzeului Antipa. Deputatul...
Politic

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea legii referendumului, în contextul în care CCR a constatat că la referendumul organizat pe 26 mai electoratul nu a fost informat corect privind cele două întrebări.

Read more: Constituționalitatea întrebărilor de la referendum, verificată de CCR, conform unui proiect depus...
Politic

Curtea Constituțională a României a respins, joi, cu unanimitate de voturi, inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD de revizuire a Constituției, judecătorii apreciind că interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție depășește limitele de revizuire a Constituției. Printre cei care au reacționat față de această hotărâre s-a numărat și deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, parlamentarul făcând o paralelă între speța dezbătută ieri și cea privind interzicerea ordonanțelor de urgență din domeniul justiției.

Read more: CCR a respins inițiativele de revizuire a Constituției cu privire la interzicerea amnistiei și...
Politic

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a a vut un mesaj dur în replică la anunțul făcut de Carmen Dan, privind demisia de la Ministerul de Interne, în condițiile în care, la momentul respectiv, aceasta se afla pe lista remaniabililor.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu, replică la demisia lui Carmen Dan de la conducerea MAI: "Las' că avem noi...
Politic

Luni are loc Comitetul Executiv al PSD; în care liderii social-democrați discută despre remanierea unor miniștri, dar și pe tema sondajelor pentru desemnarea prezidenţiabilului PSD.

Read more: Carmen Dan și-a dat demisia de la Interne. Lista miniștrilor de pe lista neagră, amenințați cu...
Politic

Luna iunie a fost una grea pentru sănătatea ploieștenilor, avertizează deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu. Acesta a prezentat valorile ridicate înregistrate la benzen, în zona Ploiești, luna trecută, așa cum au fost ele înregistrate chiar de stațiile de monitorizare din rețeaua Ministerului Mediului.

Read more: Deputatul USR Dan Rădulescu prezintă bilanțul poluării pe luna iunie: "Valorile pentru benzen au...
Politic

Dan Barna a fost ales candidatul USR la prezidențiale, în Congresul de sâmbătă al partidului. Această desemnare este mai degrabă echivalebtul unui mesaj de genul "felicitări, ai trecut în etapa următoare!", în condiţiile în care şi colegii de alianţă urmează să-şi desemneze o propunere, cel mai probabil Dacian Cioloş, iar apoi, dintre cei doi, va fi ales candidatul USR-Plus la prezidenţiale.

Read more: Dan Barna, desemnat candidat al USR la alegerile prezidenţiale, nu şi al USR-Plus
Politic

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat desemnarea lui Jean- Francois Bohnert în funcţia de procuror-şef al Parchetului Naţional Financiar din Franţa şi retragerea acestuia din competiţia cu Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, ironizându-i pe reprezentanţii PSD, care au declarat răspicat că n-o susţin pe fosta şefă a DNA. „Romania a primit un «cadou» de la francezi (...) Pesedişti, vă gândiţi cumva la seppuku?”, a scris Orban pe pagina sa personală de Facebook.

Read more: Orban, după ce Kovesi a rămas singură în cursa pentru postul de procuror-şef european: "Pesedişti,...
Politic

Ministerul Finanțelor Publice, prin secretarul de stat Attila Gyorgy, i-a răspuns deputatului PNL de Prahova Răzvan Prișcă la întrebarea adresată pe canalele oficiale, în calitate de membru al Legislativului, referitoare la posibilitatea ca datoria externă a României să depășească, în următorul deceniu, pragul critic de 60% din PIB (VEZI DETALII).

Read more: Ministerul de Finanțe explică, la solicitarea deputatului de Prahova Răzvan Prișcă, măsurile care...
Politic

Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate la alegerile din 26 mai s-a reunit din nou, miercuri, pentru audierea șefului Autorității Electorale Permanente și a reprezentanților Expert Forum.

Read more: Noi audieri privind eventuale fraude la alegerile din 26 mai. Deputatul de Prahova Laura Moagher,...
Joomla SEF URLs by Artio