Politic

Politic

Președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, analizează, într-un amplu material publicat de Adevărul, criza de forță de muncă resimțită în țara noastră și avertizează că fenomenul va deveni, în scurtă vreme, una dintre cele mai mari probleme ale economiei românești.

Read more: Avertismentul  lansat de Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, cu privire la criza forței...
Politic

Prezent în Ploieşti pentru o acţiune de campanie, înaintea alegerilor europarlamentare, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut un apel la optimism, reclamând că europarlamentarii PNL promovează un discurs negativist, care afectează imaginea ţării, şi "parcă şi-au făcut un crez politic din a denigra România în Parlamentul European". Declaraţia a fost făcută după o vizită în Ploieşti, în cadrul căreia politicianul a discutat cu mai mulţi investitori locali, afirmând că semnalele primite din partea mediului de afaceri confirmă o creştere a economiei, vizibilă "nu numai în statistici".

Read more: Tăriceanu, la Ploieşti: M-aş bucura să văd mai mult patriotism la cei care ar trebui să apere...
Politic

Preşedintele executiv al PSD, Viorica Dăncilă, a derulat miercuri o vizită în Ploieşti, unde a vorbit despre posibilele sancţiuni aplicabile României de către Comisia Europeană, afirmând că, în viziunea sa, nu i se poate reproşa nimic Guvernului şi că România are nevoie de politicieni cu "mai multă demnitate" în relaţiile cu UE. Declaraţia vine după ce un oficial european a transmis o scrisoare în care vorbea despre posibile sancţiuni, în special din cauza modificării legislaţiei penale, care puteau merge până la sistarea finanţărilor. Premierul a comentat şi o declaraţie pe aceeaşi temă făcută de Klaus Iohannis, apreciind că e nevoie de un nou mecanism de verificare al ţărilor membre UE, unitar şi fără dublu standard.

Read more: Viorica Dăncilă, la Ploieşti: "Domnul Iohannis ne vorbeşte de parcă am avea un tribunal la...
Politic

91 de depășiri ale limitelor legale de poluanți au fost înregistrate, în prima sptămână a lunii mai, la Ploiești și în împrejurimi. Informația a fost făcută publică de deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu.

Read more: Din categoria... "impresii". Deputatul de Prahova Dan Rădulescu:  "A fost frumos pe 1 mai în...
Politic

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat marți seară, la Ploiești, volumul "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa". Evenimentul, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, a adunat sute de persoane dornice să-l întâlneascăpe șeful statului și să obțină autograful acestuia pe cea mai nouă carte a sa.

Read more: Parlamentarii prahoveni Iulian Dumitrescu, Roberta Anastase și Răzvan Prișcă au participat, marți...
Politic

Peste 500 de membri ai ALDE Prahova, conduși de președintele filialei, deputatul Grațiela Gavrilescu, și membrii Biroului Politic,  s-au alăturat, duminică, miilor de participanți la MARȘUL DEMNITĂȚII, organizat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților- ALDE, la Brașov, pe traseul urmat de muncitorii Întreprinderii de Autocamioane, în 15 noiembrie 1987, în semn de protest față de abuzurile regimului comunist.

Read more: Membrii ALDE Prahova au luat parte, duminică, la Brașov, la Marșul Demnității
Politic

În plan legislativ, în luna aprilie, activitatea deputatului PNL de Prahova Roberta Anastase s-a concentrat asupra dezbaterilor organizate în cadrul sesiunilor plenare ale Camerei Deputaţilor şi ale comisiilor de specialitate. De asemenea, parlamentarul liberal a avut în vedere două subiecte de importanță majoră pentru prahoveni.

Read more: Sistemul Electronic Integrat pentru ONRC și fondurile alocate spitalelor din Prahova, în atenția...
Politic

Parlamentarul liberal de Prahova Roberta Anastase a continuat, în săptămânile trecute, demersurile pentru combaterea poluării din Ploiești și din împrejurimi. În plan local, deputatul PNL a participat și la o serie de dezbateri publice pe teme de maxim interes pentru cetățenii municipiului.

Read more: Deputatul PNL Roberta Anastase a participat, în aprilie, la dezbateri cu ploieștenii, pe tema...
Politic

Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher, inițiator a numeroase acțiuni dedicate tinerilor, punctează rolul incontestabil al noii generații în dezvoltarea țării. Mesajul este transmis cu prilejul Zilei Naționale a Tinerilor, celebrate anual pe data de 2 mai.

Read more: Mesajul deputatului de Prahova Laura Moagher pentru noua generație, de Ziua Națională a Tineretului