Politic

Politic

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că el și liberalii sunt în război cu PSD, iar marea schimbare în România se va produce doar atunci când românii votează PNL. „Noi vom pune un guvern care va lucra pentru români, nu împotriva lor”, a fost angajamentul lui Klaus Iohannis.

Read more: Klaus Iohannis a explicat la Focșani ce înseamnă o Românie normală
Politic

În contextul demiterii Guvernului Dăncilă şi propunerii unei guvernări PNL, conducerea PSD Prahova îi sugerează primarului municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, să accepte o eventuală numire ca prefect sau ministru şi să plece prematur din administraţia ploieşteană. Declaraţiile au fost făcute miercuri de preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, care spune că din discuţii cu mai mulţi membri PNL a auzit că Adrian Dobre n-ar mai avea susţinere pentru o nouă candidatură în 2020.

Read more: PSD îi propune primarului Ploieştiului să renunţe la mandat şi să se facă ministru sau prefect
Politic

Parlamentarii PSD Prahova anunţă că nu vor participa la votul pentru viitorul Guvern, dând de înţeles că mai mulţi colegi din ţară vor face acelaşi lucru şi anunţând oficial că susţinătorii moţiunii de cenzură prin care a fost demis cabinetul Dăncilă trebuie să-şi asigure şi cvorumul în Parlament. Anunţul vine după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a propus pe Ludovic Orban, preşedintele PNL, pentru funcţia de premier.

Read more: Bogdan Toader (PSD Prahova): Parlamentarii noştri nu vor asigura cvorumul la votarea noului Guvern
Politic

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început „să atace România şi pe români”. „Dacă există ceva ce seamănă cu un stat paralel în România, atunci acest lucru se numește PSD. Fiindcă ei, dragii mei, sunt adânc înșurubați și sunt paraleli cu agenda românilor”, a explicat președintele României.

Read more: Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și...
Politic

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că PSD rămâne un adversar puternic cu care PNL trebuie să se lupte şi ar fi cea mai mare greşeală ca social-democraţii să fie subapreciați. Iohannis le-a transmis liberalilor că oamenii așteaptă soluţii de la PNL şi a precizat că vrea un guvern instalat cât mai rapid. Şeful statului a explicat că este adeptul alegerilor anticipate, dar acestea sunt aproape imposibil de realizat.

Read more: Iohannis și PNL au învins PSD. Ce urmează după moțiunea de cenzură?
Politic

Preşedintele Klaus Iohannis a început vineri, la Cotroceni, consultările cu partidele politice pentru un nou Guvern, după ce Parlamentul a aprobat joi moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă. Delegaţia Partidului Mişcarea Populară, din care a făcut parte şi un parlamentar prahovean, a propus o serie de modificări legislative în eventualitatea intrării la guvernare, insistând pe reducerea numărului de parlamentari şi pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Read more: Solicitările PMP la consultările de la Cotroceni în urma moţiunii de cenzură
Politic

Președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, unul dintre liderii naționali ai Partidului Național Liberal, are încredere că formațiunea politică pe care o reprezintă va forma un Guvern capabil, "în slujba cetățeanului", iar votul de joi reprezintă "victoria României normale". Dumitrescu a comentat, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook după votul din Parlament, că "România are nevoie de o guvernare liberală!"

Read more: Senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, despre angajamentul pe care și-l iau...
Politic

Moţiunea de cenzură introdusă de partidele din opoziţie a fost aprobată astăzi în Parlament, cu 238 de voturi favorabile, în contextul în care era nevoie de 233 pentru adoptarea ei. Asta va duce la demiterea actualilor membri ai Executivului, care vor mai rămâne totuşi o perioadă pe funcţii, ca interimari, până când preşedintele va propune un nou premier iar echipa acestuia va primi voturile de încredere.

Read more: Guvernul Dăncilă a fost demis, după ce moţiunea a fost aprobată cu 238 de voturi
Politic

Deputatul de Prahova Cătălina Bozianu, preşedintele organizaţiei judeţene a PMP, a lansat în această săptămână un apel pentru votarea moţiunii de cenzură, argumentând că actualul Guvern a "compromis dezvoltarea economică a ţării".

Read more: Cătălina Bozianu (PMP Prahova): Guvernul Dăncilă trebuie să plece pentru că pune în pericol...
Joomla SEF URLs by Artio