Politic

Politic

Deputatul de Prahova Dan Rădulescu a anunțat că, în sfârșit, proiectul de lege privind modificarea Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, printre ai cărui inițiatori se numără, a ajuns pe ordinea de zi. Propunerea vizează asigurarea transparenţei în privința informațiilor referitoare la contractele cu autoritățile publice.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu: "Avem șansa de a obține mai multă transparență cu privire la contractele...
Politic

După ce i-au criticat pe liberali de fiecare dată când au avut ocazia, şi mai-marii PSD au uitat de măsurile de prevenţie şi regulile de distanţare. Liderii formaţiunii, în frunte cu Marcel Ciolacu şi Mihai Tudose, au fost surprinşi într-un restaurant, la aceeaşi masă, în grup mare şi fără măşti.

Read more: Marcel Ciolacu, la masă cu mai mulţi lideri PSD, fără măşti şi sfidând regulile anti-Covid
Politic

PMP, PNL, UDMR, Pro România, PSD, USR-PLUS, PNR, PER, PRM, PPU(SL), PSR, ARN, AUR şi patru independenţi au depus candidaturi în Prahova pentru alegerile parlamentare aşteptate să aibă loc pe 6 decembrie. Două liste au fost respinse de Biroul Electoral, pe motiv că aveau numai bărbaţi sau numai femei, ceea ce înseamnă că pe buletinele de vot se vor regăsi 196 de nume, la care se adaugă candidaturile propuse de minorităţile naţionale, care au statut diferit.

Read more: 13 partide şi 4 independenţi vor concura la alegerile parlamentare din Prahova. Mai multe...
Politic

Patru candidaţi independenţi s-au înscris în competiţia pentru alegerile parlamentare din Prahova, toţi patru pentru Camera Deputaţilor, unde sunt puse la bătaie 11 mandate în judeţ. Printre aceştia se numără şi subprefectul Maria Mihaela Duţă.

Read more: Subprefectul de Prahova candidează independent pentru un loc în Camera Deputaţilor
Politic

Senatorul de Prahova Emanoil Savin, ales în urmă cu patru ani pe listele PSD, candidează acum pentru un loc de deputat din partea Partidului Ecologist, după ce nu a mai găsit loc la social-democraţi. Candidatura din partea PER a fost depusă la Biroul Electoral în ultima zi de depuneri.

Read more: Senatorul Emanoil Savin candidează din partea PER pentru un mandat de deputat în Prahova
Politic

Consilierii judeţeni şi preşedintele CJ Prahova au depus jurământul în funcţie, astăzi, în cadrul şedinţei de constituire pe care prefectul a convocat-o după validarea în instanţă a rezultatelor alegerilor locale. Ales cu peste 137.000 de voturi în funcţia de preşedinte, Iulian Dumitrescu le-a mulţumit din nou prahovenilor pentru încredere şi a vorbit despre obiectivele acestui mandat, anunţând că pentru perioada imediat următoare "prioritatea zero" va fi dezvoltarea Spitalului Judeţean.

Read more: Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova a depus astăzi jurământul
Politic

După ce au constatat că legislaţia electorală face practic imposibilă intrarea în Parlament a formaţiunilor politice locale, reprezentanţii Partidului Prahova în Acţiune au găsit o soluţie pentru alegerile parlamentare aşteptate să aibă loc pe 6 decembrie. Mihai Apostolache şi-a depus astăzi la Biroul Electoral Judeţean dosarul de candidatură pentru un loc în Camera Deputaţilor, ca independent, susţinut de Prahova în Acţiune.

Read more: Mihai Apostolache şi-a depus azi candidatura la alegerile parlamentare, ca independent susţinut de...
Politic

Ales cu peste 137.000 de voturi la scrutinul din 27 septembrie, Iulian Dumitrescu urmează să depună vineri jurământul în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Asta înseamnă că preşedintele PNL Prahova urmează să renunţe la funcţia de senator, care va fi preluată, în cele câteva luni rămase din actualul mandat parlamentar, de către Virgil Guran.

Read more: Iulian Dumitrescu depune mâine jurământul în funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean. Cine îi...
Politic

Reprezentanţii USR-PLUS au depus astăzi listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare aşteptate să aibă loc pe 6 decembrie. Listele din Prahova sunt deschise de Aurel Oprinoiu, la Senat, respectiv Andrei Lupu, la Camera Deputaţilor, ambii noi în "peisajul" alegerilor parlamentare. Actualul senator George Marussi apare abia pe locul al doilea, în timp ce deputatul Dan Rădulescu a fost marginalizat complet.

Read more: Alianţa USR-PLUS Prahova a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare
Politic

Comisiile de specialitate din cadrul Camerei Deputaților trebuie să dezbată proiectul de lege propus de un grup parlamentar,i printre care se numără și deputatul PSD de Prahova, Laura Moagher, pentru reglementarea, prin lege, a Programului național de prevenire și gestionare a înmulțirii populației de câini fără stăpân.

Read more: Inițiativa legislativă a Laurei Moagher, privind programul de prevenire a înmulțirii câinilor fără...
Politic

Conf. univ. dr. Mihai Apostolache și-a anunțat candidatura la alegerile din 6 decembrie, menționând că va intra în cursă ca independent, susținut de Partidul Prahova în Acțiune. Acum, acesta a revenit cu o postare publică în care explică motivele pentru care vrea să revină în Parlamentul României, după mandatul de deputat avut în perioada 2008 - 2012.

Read more: Manifestul lui Mihai Apostolache, candidat independent în Prahova, la alegerile parlamentare, a...
Joomla SEF URLs by Artio