Luni, pe 18 martie, la împlinirea a 102 ani de la nașterea maestrului Mircea Ionescu Quintus, președintele PNL Prahova a vizitat-o pe văduva seniorului liberal, aducându-i un omagiu celui care a marcat istoria liberalilor în România și care va rămâne, pentru totdeauna, un model de om politic.

 

Senatorul Iulian Dumitrescu a transmis, luni, un scurt mesaj, despre importanta moștenire lăsată liberalilor de Mircea Ionescu Quintus.

"În ziua în care Mircea Ionescu Quintus, marele senior al Partidului Național Liberal, ar fi împlinit 102 ani, în semn de respect pentru memoria acestuia, am vizitat-o pe doamna Quintus împreună cu colegii mei liberali, Dan Radu Rușanu și Florin Alexe. Maestrul Quintus va rămâne un reper pentru toţi liberalii, dar în special pentru noi, liberalii prahoveni, în privinţa respectului faţă de istorie, a seriozităţii faţă de prezent şi a responsabilităţii faţă de viitor”, a scris președintele PNL Prahova pe pagina sa de Facebook.

Născut la 18 martie 1917, Mircea Ionescu-Quintus a fost un remarcabil politician român, președinte al Partidului Național Liberal între 1993-2001, iar apoi, până la moartea sa, președinte de onoare al PNL.

Maestrul Quintus a fost senator de Prahova în legislaturile 1996-2000 și 2004-2008, ales în pe listele partidului PNL.

Mircea Ionescu-Quintus a deținut și funcția de ministru al Justiției în guvernul Stolojan, primul guvern pluripartit de după 1989.

Seniorul liberal s-a stins din viață pe 15 septembrie 2017.

Joomla SEF URLs by Artio