Una dintre stațiile de monitorizare a calității aerului, amplasată lângă Ploiești, a înregistrat numeroase depășiri ale valorilor maxime admise la benzen, de la începutul anului până în prezent. Situația a fost prezentată, marți, de parlamentarul USR de Prahova Dan Rădulescu.

 

Deputatul USR de Prahova a dezvăluit, pe pagina sa de Facebook, că, "de la începutul anului, stația PH4 a înregistrat un total de 900 de ore cu depășiri ale pragului maxim legal de 5 micrograme/m3! Adică 37 de zile de otravă, încontinuu! (Ca să vă faceți o idee, pe o rază de 100 de metri, în jurul stației, a fost împrăștiat în aer cel puțin 1 kg de benzen! Ceea ce este o cantitate foarte mare, care agravează starea de sănătate a populației.)"

Parlamentarul arată, în aceeași postare, că numai "în luna august au fost înregistrate 170 de depășiri orare ale pragului de 5 unități, în timp ce anul trecut, pentru aceiași perioadă, numărul depășirilor nu era cu mult mai mare, acesta situându-se la 190 de depășiri... În plus, în funcție de condițiile meteorologice, precum și de dispunerea surselor poluante, această concentrație, pe alocuri, poate fi mult mai mare".

Deputatul Dan Rădulescu acuză din nou autoritățile că "nu își fac treaba": "Începând de la Primărie, Agenția de Mediu, Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică. Dar, cumva, nici cu ploieștenii nu mi-e rușine și îi și întreb și pe această cale – când ați sunat, ultima oară, la numărul 0244 984 pentru a reclama mirosul insuportabil?"

Stația PH4 este amplasată în zona Brazi.

Joomla SEF URLs by Artio