Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a dialogat, în ultimele săptămâni, cu ministrul de Externe și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, punând accent pe teme subiecte conexe apropierii momentului în care România va prelua Președinția rotativă a Consiliului UE.

 

România va începe mandatul său de șase luni la vârful Consiliului UE în mai puțin de trei luni, "într-un moment de resetare politică şi de reconfigurare a proiectului european", după cum apreciază deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase.

"Din acest considerent, în cadrul sesiunii de întrebări şi interpelări adresate membrilor Guvernului, doamna deputat Anastase i-a solicitat domnului Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, informaţii suplimentare cu privire la stadiul negocierilor referitoare la obţinerea consensului politic necesar pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. Tot în marja preluării Preşedinţiei rotative a Consiliului, doamna deputat Anastase i-a solicitat Ministrului de Externe, domnul Teodor Meleşcanu, lămuriri cu privire la marja de timp necesară pentru ca ţara noastră să adere la Euro", anunță reprezentanții cabinetului parlamentar ai Robertei Anastase.

Începând cu luna noiembrie a acestui an, România va deţine şi Preşedinţia Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, o oportunitate unică pentru ţara noastră de a – şi promova interesele şi proiectele în Regiunea, subliniază sursa citată. Parlamentarul de Prahova i-a cerut ministrului Negrescu să precizeze care este bugetul agreat la nivelul Ministerului Afacerilor Externe pentru organizarea celor 55 de reuniuni tematice din perioada Preşedinţiei.

Foto arhivă

Joomla SEF URLs by Artio