Continuă atacurile politice pe tema majorării tarifului la termoficare din Ploieşti. Într-o conferinţă organizată astăzi, primarul Adrian Dobre i-a criticat dur pe reprezentanţii PSD, în special pe preşedintele organizaţiei Prahova şi al Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, acuzat că nu s-a ocupat de menţinerea în stare optimă a centralei termice de la Brazi şi reţelei primare de distribuţie, pe care CJ Prahova le are în proprietate. Primaurl a făcut o paralelă cu industria auto, spunând că în 2004, la semnarea contractului, toată lumea spunea că sistemul de termoficare din Ploieşti este cel mai performant din ţară, comparat cu un Mercedes, iar acum a ajuns la stadiul de... Trabant.

"Au fost foarte multe declaraţii în ultimele zile legate de sistemul de termoficare şi constat cu foarte multă mirare că metoda de a minţi cu nonşalanţă pe care am văzut-o la nivelul Ministerului Finanţelor se foloseşte şi la Ploieşti şi în judeţul Prahova în general. Oamenii din PSD mint de îngheaţă apele. Observ o lipsă de responsabilitate a oamenilor din administraţie, şi mă refer aici la domnul preşedinte Toader, care uită să spună că instituţia pe care o conduce nu şi-a respectat obligaţiile contractuale. Se contrazice singur, pentru că în nişte declaraţii anterioare a spus că este de acord cu constituirea unui operator nou, în parteneriat cu Primăria Ploieşti. Acum spune că nu este de acord şi înţeleg de ce CJ Prahova a tergiversat procedura de înfiinţare a unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară prin care se poate constitui această nouă societate", a declarat, marţi, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre.

Reacţia vine după ce, în şedinţa de joi, Bogdan Toader să oferise să-i cedeze municipalităţii CET-ul, "cu toate pierderile", iar primarul reclamase că autorităţile judeţene nu şi-au respectat obligaţiile asumate încă din 2004. "M-am uitat pe declaraţiile date la acel moment, când toată lumea spunea că avem cel mai performant sistem de termoficare din ţară. Se spunea că autorităţile i-au cedat operatorului un Mercedes. Acum, el a ajuns să aibă pierderi de 40% în producţie şi pe reţeaua primară, care ţin de Consiliul Judeţean. Consiliul Judeţean nu şi-a respectat obligaţiile, nu a urmărit investiţiile pe care operatorul susţine că le-a făcut, nu a asigurat întreţinerea acestui Mercedes, iar astăzi a ajuns să aibă un hârb", a mai comentat primarul Dobre.

Joomla SEF URLs by Artio