A fost scandal mare, joi, în Consiliul Local Ploieşti, când majoritatea PSD-ALDE a aprobat mai multe majorări de tarife şi salarii care vor afecta atât locuitorii oraşului, cât şi bugetul local. Acuzat de rivalii politici de faptul că ar încerca să arunce vina pe alţii pentru a-şi masca "inactivitatea", primarul Adrian Dobre le răspunde reprezentanţilor coaliţiei majoritare, spunând că aceştia nu apără interesele ploieştenilor şi că au lăsat administraţia locală fără fonduri de investiţii în 2019.

"Așa arată viitorul Municipiului Ploiești, după votul PSD-ALDE din ședința Consiliului Local de astăzi! Consilerii PSD-ALDE au votat astăzi: Creșterea salariilor pentru angajații primăriei, dar noi nu avem buget; Creșterea tarifului la salubritate, dar orașul este murdar; Creșterea tarifului la gigacalorie, dar Veolia nu-și respectă contractul; 0 investiții!", a scris primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, pe pagina personală de Facebook, după şedinţa de joi a forului legislativ local.

Pe acelaşi subiect: Majorare la termoficare. Vezi ce tarif a fost aprobat azi şi de când se va aplica!

Joi seară, edilul a intrat în direct pentru câteva minute la postul naţional de ştiri Digi 24, unde a continuat criticile, discutând iniţial despre cotele din impozitul pe venit care ar urma să fie alocate către primării în 2019 de Guvern, considerate insuficiente nu numai pentru investiţii, dar şi pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare, iar apoi s-a plâns şi cu privire la măsurile care fuseseră adoptate de Consiliul Local cu câteva ore înainte.

Citiţi şi: 

Şi în timpul şedinţei CL Ploieşti, Adrian Dobre a criticat poziţia consilierilor de la PSD şi ALDE referitoare la gigacalorie şi la salariile din instituţie, reclamând că aceştia au aprobat cheltuieli publice suplimentare pentru 2019, fără să ştie cu exactitate cât va fi bugetul municipiului în acest an.

Citiţi şi: 

Consiliul Local Ploieşti a mai aprobat, în aceeaşi şedinţă cu scandal, şi majorarea salariilor în Primărie şi structurile subordonate. Vedeţi AICI mai multe detalii!

Joomla SEF URLs by Artio