AȘA NU! Gafele descoperite de un conferențiar din UPG Ploiești într-un proiect de lege adoptat de Parlament

Category: Politic Created: Thursday, 18 May 2017 14:54

Conferențiarul universitar din UPG Ploiești, Mihai Apostolache, a descoperit o adevărată colecție de greșeli într-un proiect de lege care a fost adoptat deja de Senat, ca for decizional.

Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta face referire la erori de redactare, juridice și chiar greșeli gramaticale care se regăsesc în proiectul respectiv. "Exemplu-școală despre cum NU trebuie elaborată și redactată o expunere de motive pentru un proiect de lege sau propunere legislativă!!! Este vorba despre expunerea de motive care însoțește o propunere legislativă adoptată recent de Senat, în calitate de Cameră decizională, și care modifică concepția privitoare la răspunderea aleșilor locali și funcționarilor. Lăsând la o parte greșelile de redactare, dar și unele greșeli gramaticale, analiza textului evidențiază necunoașterea de către inițiator a unor aspecte fundamentale, cum ar fi: aparatul de specialitate nu este alcătuit numai din funcționari publici; secretarul, funcționar public de conducere, nu este secretarul primăriei, ci secretarul unității administrativ-teritoriale; Primăria nu emite acte juridice, primarul fiind autoritatea publică care emite astfel de acte; primarul nu poate atesta un act al Primăriei pentru că aceasta nu emite acte, etc", este mesajul postat de Mihai Apostolache și citat de observatorulph.ro.

 

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.