Bogdan Toader: "Consilierii PSD vor sprijini proiectul viitorului Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti"

Written by Anca Visan Category: Politic Created: Friday, 23 June 2017 16:05

bogdan toaderPreşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Prahova, Bogdan Toader, a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Ploieşti cu privire la proiectul pentru construirea unui viitor spital de urgenţă, promis de primarul Dobre din campania electorală şi care ar urma să reunească sub acelaşi acoperiş actualul Spital Municipal şi Spitalul de Pediatrie. Toader a discutat cu Bogdan Nica, noul consilier personal al primarului Ploieştiului, dând asigurări că aleşii social-democraţi, care, alături de ALDE şi PMP, deţin majoritatea în Consiliul Local Ploieşti, vor sprijini acest proiect. Preşedintele CJ Prahova a discutat şi despre o posibilă finanţare de la bugetul judeţului pentru acest proiect.

“Există o gândire unitară, consilierii PSD ştiu acest lucru şi nu cred că se vor împotrivi în ceea ce priveşte proiectele derulate de administraţia ploieşteană pentru sănătate. Încă sunt multe lucruri de analizat, eu am un singur lucru să-i reproşez primarului Dobre, faptul că mută locaţia din lună în lună, i-am şi spus personal acest lucru. Sper să se decidă şi să analizeze situaţia, posibilităţile financiare, posibilităţile de construire şi de acces către viitoarea locaţie, să facă o analiză coerentă şi bine fundamentată pentru ceea ce îşi doreşte din punct de vedere al sănătăţii pentru municipiul Ploieşti. Orice ar fi, noi îl vom sprijini, dar să existe această fundamentare şi să fie explicată într-o manieră corespunzătoare”, a afirmat, astăzi, Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova şi al Consiliului Judeţean.

Discuţiile privind amplasarea noii unităţi medicale vin după ce studiul de prefezabilitate comandat de municipalitate a venit cu trei variante, una la fosta unitate militară de pe strada Torcători, una la fosta pepinieră de pe Găgeni, în spatele Judeţeanului, şi una în cartierul Mihai Bravu. După ce, în primă fază, au discutat exclusiv despre terenul din Torcători, autorităţile ploieştene par să se fi reorientat, de câteva zile, spre a doua variantă, unde se motivează că ar fi mai uşor de rezolvat problema accesului rutier.

Cu privire la o eventuală cofinanţare de la bugetul judeţului, Toader a precizat că, în momentul de faţă, instituţia se concentrează pe Spitalul Judeţean, pentru care pregăteşte două proiecte de modernizare, unul pentru reparaţii interioare capitale la sediul principal de pe strada Găgeni, deja început, şi unul în stadiul de proiectare, cu orizont de implementare în 2020, pentru construirea unui nou corp de clădire, pe şase sau şapte etaje, în imediata vecinătate, conectat printr-un tunel la actualul sediu, şi care să permită aducerea aici a secţiilor medicale găzduite momentan la sediile secundare ale Judeţeanului, cum ar fi Boldescu, şi extinderea blocului operator şi secţiei Anestezie - Terapie Intensivă. Cele două obiective de investiţii sunt estimate la 16 milioane de euro. “Dacă bugetul ne va permite, nu vom ezita să sprijinim şi municipalitatea ploieşteană”, a mai afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.