Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a criticat decizia anunţată de Guvern privind anularea parteneriatului public-privat pentru construirea autostrăzii Comarnic-Braşov. Oficialul CJ susţine că, dacă proiectul ar fi fost lăsat să continue, autostrada ar fi fost gata, în scenariul optimist, în 2024.

 

"Consider că Guvernul României greșește cu această decizie de a anula parteneriatul public-privat pentru autostrada Comarnic-Brașov. Putea să ia ce s-a făcut bun în acest proiect și să accelereze demararea lui. Acum o ia de la capăt. Păcat, deoarece rămăsese un singur ofertant, asocierea chinezo-turcă. Mai era nevoie de o proiectare și un studiu prin care să găsească cea mai bună variantă în ceea ce privește traseul autostrăzii. Cred că dacă ar fi continuat acest proiect, în 2024 puteam aveam autostradă”, a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Prahova.

Reacţia vine după ce, la începutul săptămânii, Guvernul a anunţat renunţarea la parteneriatul pentru construirea tronsonului de autostradă care leagă Prahova de Braşov. Detalii AICI!

Joomla SEF URLs by Artio