Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, iese cu o declaraţie publică după negocierile purtate luni cu reprezentanţii Veolia Energie, în contextul în care contractul de termoficare a Ploieştiului expiră la 1 mai. Oficialul CJ îl acuză pe primarul Dobre de o atitudine duplicitară şi spune că acesta foloseşte aceste discuţii pentru a căpăta capital electoral, fără a găsi o soluţie concretă pentru continuarea serviciului de utilitate publică şi după data de 1 mai.

Bogdan Toader a avut o postare pe pagina personală de Facebook, în care a afirmat că "teatrul ieftin pe care îl joacă primarul Ploieștiului și faptul că a denaturat complet rezultatele discuției pe care am purtat-o ieri demonstrează că atacurile politice sunt puse mai presus de interesele ploieștenilor". "Soluţia lansată de domnul Adrian Dobre, cu oportunismul caracteristic, anume, aceea de constituire a unei societăți proprii pentru furnizarea agentului termic în Ploiești nu reprezintă decât o idee irealistă pentru că durata necesară, infrastructura tehnică deficitară sunt obstacole care ar fi condus, din luna mai a acestui an, la întreruperea furnizării apei calde, pe o perioadă nedeterminată, în locuinţele ploieştenilor. Este imposibil de constituit o societate comercială specializată în furnizarea energiei termice astfel încât ploieștenii să nu sufere din cauza incompetenței lui Adrian Dobre!", a scris Bogdan Toader.

Citiţi şi: 

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova şi-a nuanţat astăzi declaraţia, afirmând că instituţia pe care o conduce e dispusă să iasă complet din parteneriatul cu Primăria Ploieşti şi să îi cedeze centrala termică de la Brazi şi reţeaua primară de distribuţie a agentului termic, aflate în proprietatea CJ. "Discuţia cu primarul Dobre pe această temă a fost de înfiinţare a unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară pentru realizarea viitoarelor investiţii, în parteneriat cu Primăria Ploieşti, pentru ceea ce înseamnă reabilitarea reţelelor, atât de producţie cât şi de distribuţie. Nu s-a discutat înfiinţarea unei societăţi, nu s-a luat în calcul o astfel de analiză. Din ceea ce am discutat, în baza studiului efectuat de Romcapital şi plătit de ambele părţi, s-au evaluat mai multe posibilităţi de gestionare a sistemului pe viitor şi una dintre acele posibilităţi era înfiinţarea unei societăţi în parteneriat. Eu pot să-i transmit domnului Dobre că noi ne dorim predarea acestei centrale de producţie către Primăria Ploieşti, pentru că văd că dumnealui se implică foarte mult şi ştie tot ceea ce este de făcut în ceea ce priveşte gestionarea acestui sistem. Eu, unul, mi-am asumat faptul că Consiliul Judeţean nu a administrat şi nu a gestionat niciodată această unitate de producţie a energiei termice şi din acest motiv am agreat de fiecare dată să fie continuate discuţiile cu un partener privat, numele lui chiar nu contează. Consiliul Judeţean nu-şi poate asuma o astfel de responsabilitate. Din acest motiv îi vom preda, îi vom solicita să preia această unitate de producţie, iar dacă dumnealui consideră că ştie ce este de făcut - pentru că până la acest moment nu a dovedit că ştie să administreze oraşul - îi doresc mult succes", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Pe acelaşi subiect: 

"Costurile iniţiale pentru producţia viitoare, pe un an de zile, atât în ceea ce priveşte apa caldă cât şi termia, se ridică undeva la 5 milioane de euro. Sunt doar costurile iniţiale, pentru că trebuie achiziţionat gazul în avans, trebuie plătite anumite certificate, staţia de cogenerare, trebuie obţinută licenţă... noi nu am avut de a face până în acest moment cu o astfel de situaţie. Dumnealui intră într-o zonă întunecată, despre care nu are cunoştinţă şi totuşi se ridiculizează spunând că ştie ce are de făcut", a conchis Bogdan Toader.

Joomla SEF URLs by Artio