Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, pune rezultatele slabe obţinute de formaţiunea politică la alegerile europarlamentare de duminică pe seama interesului manifestat în timpul guvernării pentru modificarea legilor Justiţiei. "Acest lucru ne-a adus un mare deserviciu", spune politicianul, care declară că, în viziunea sa, formaţiunea trebuie să rămână la guvernare, dar să aducă oameni noi şi totodată să găsească modalităţi de a se adresa unui electorat nou.

Declaraţiile vin după ce, duminică, PSD a obţinut sub 23% din voturile exprimate la europarlamentare, luni a fost condamnat penal Liviu Dragnea, iar marţi a avut loc o şedinţă a Comitetului Executiv al partidului. Prezent la şedinţa CeX de marţi, preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, declară că partidul trebuie să renunţe la intenţiile de modificare a legilor Justiţiei. "O primă concluzie este că trebuie să găsim o metodă să ne adresăm şi unui alt segment de electorat, nu doar membrilor şi simpatizanţilor. A doua discuţie a fost pentru rămânerea la guvernare, pentru că trebuie să ne îndeplinim promisiunile electorale. Prin acest vot, electoratul nu a spus că a fost nemulţumit de măsurile noastre, ci de faptul că prim-planul a fost luat de legile Justiţiei. Acest lucru ne-a făcut un deserviciu. Am decis că trebuie să renunţăm la discuţiile pe această temă. În al treilea rând, trebuie convocat un Congres pentru alegerera unei noi structuri de conducere. Aici există două variante, una lungă, cu alegeri de jos în sus, începând de la filialele locale, apoi cele judeţene şi apoi cea naţională, situaţie în care abia prin septembrie s-ar putea desfăşura Congresul Naţional, şi o variantă rapidă, cu organizarea acum a unui Congres. Sau ambele variante, unul acum, pentru alegerea unei conduceri interimare, şi unul în toamnă. Trebuie neapărat o restructurare a PSD, factorul profesional să aibă întâietate", a declarat preşedintele PSD Prahova.

Pe acelaşi subiect: 

Bogdan Toader a anunţat că se fac analize şi cu privire la rezultatele din Prahova. "În Prahova suntem într-o perioadă de analiză, vedem ce a funcţionat şi ce nu. Sunt şi cazuri fericite, cum este la Mizil, unde am ieşit pe primul loc deşi nu avem o reprezentare mare, dar şi cazuri mai puţin fericite, unde avem primar, viceprimar şi majoritate în consiliul local însă am ieşit pe locul doi sau trei. În contextul actual, Ploieştiul stă bine, şi-a scos voturile de la alegerile locale, ba chiar un pic peste. În schimb la Câmpina trebuie o analiză foarte atentă", a mai afirmat Bogdan Toader.

Joomla SEF URLs by Artio