Cătălina Bozianu, după vizita la Chişinău: "Este datoria noastră ca Unirea să devină realitate"

Written by Anca Visan Category: Politic Created: Monday, 26 June 2017 11:35

Preşedintele PMP Prahova, Cătălina Bozianu, a participat, la finalul săptămânii trecute, la Chişinău, la primul congres al nou-înfiinţatului Partid al Uniunii Naţionale, formaţiune care militează pentru calea europeană a Republicii Moldova şi pentru unirea cu România. Din delegaţia Partidului Mişcarea Populară la eveniment au făcut parte mai mulţi lideri ai formaţiunii, în frunte cu Traian Băsescu, fostul şef al statului bucurându-se în continuare de o imagine foarte bună peste Prut, Băsescu primind, de altfel, şi rolul de preşedinte onorific al PUN.

În urma vizitei la Chişinău, Cătălina Băzianu, preşedintele organizaţiei Prahova a PMP, a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj în care face apel la implicare aîn viaţa publică a românilor care cred în idealul unirii.

"Am avut privilegiul de a participa, la Chişinău, împreună cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ceilalţi colegi din conducerea naţională a Partidului Mişcarea Populară, la evenimentul de lansare a Partidului Unităţii Naţionale. Obiectivul declarat al noii formaţiuni politice, al cărei preşedinte de onoare a fost ales chiar domnul Băsescu, este unirea Basarabiei cu România. Unirea tuturor românilor într-o singură țară este visul de veacuri al națiunii noastre și este de datoria noastră ca acest vis să devină, din nou, realitate. Noi, PMP, suntem singura formațiune politică din România care, împreună cu președintele Băsescu, și-a asumat direct și deschis unirea cu Basarabia ca proiect de țară. Iar ceea ce s-a întâmplat astăzi constituie cea mai bună confirmare a faptului că, atât pentru președintele Băsescu, cât și pentru PMP, acest proiect este unul al faptelor, nu al vorbelor goale. Am credința și speranța, că, împreună, români de pe ambele maluri ale Prutului, vom reîmplini trupul țării cu Basarabia și sufletul țării cu frații noștri", a afirmat deputatul Cătălina Bozianu.

La rândul său, deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedintele comisiei parlamentare pentru comunităţile de români din afara ţării, a lăudat constituirea acestui nou partid în Republica Moldova, într-o perioadă tulbure din punct de vedere politic în această zonă a Europei: "Numărul promisiunilor făcute în campania electorală și respectate ulterior a crescut, ieri, după ce am făcut pasul spre politică moldovenească. Cred cu tărie în faptul că singura modalitate de a duce Mişcarea Unionistă la un nivel superior este prin implicarea unioniștilor în viața politică a celor două state românești. Constat cu maximă satisfacție faptul că acest lucru a fost înțeles și de colegii mei de baricade unioniste cu caracter civic. Le spun bun-venit printre noi, politicienii. Așa cum am făcut și în cazul politicii de București, și la Chișinău, m-am implicat într-un partid condus de Traian Băsescu, singurul președinte al României care a spus clar și răspicat că după integrarea în NATO și în Uniunea Europeană, al treilea obiectiv de țară al României este Unirea cu Republica Moldova".

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.