Deputatul Cătălina Bpzianu, preşedintele PMP Prahova, propune ca relaxarea măsurilor luate pentru a preveni răspândirea COVID-19 să se facă în fiuncţie de numărul de cazuri din fiecare judeţ, astfel încât judeţele mai puţin afectate de pandemie să îşi poată relua cât mai rapid activitatea econonomică şi cât mai aproape de nivelul de dinainte. Pentru judeţul nostru, parlamentarul a sugerat şi care ar putea fi primele obiective redeschise.

 

"La ora la care scriu, județul Prahova înregistrează 69 de infectați cu Covid-19 și două decese susceptibile a fi cauzate de virus. După unele evaluări, am fi județul cel mai puțin afectat de epidemie. Observând diferențele dintre județe, nu pot să nu mă gândesc la faptul că menținerea măsurilor restrictive la același nivel pe tot cuprinsul țării nu se (mai) justifică. Cred că este momentul să ne gândim foarte serios (aici sunt de acord cu jurnalistul ploieștean Marius Visarion) dacă nu cumva este o idee bună (pentru economie, pentru sănătatea fizică și mintală a oamenilor) ca măsurile specifice stării de urgență pandemică să fie aplicată diferențiat, în funcția de statistica epidemiologică din fiecare județ", a declarat Cătălina Bozianu.

"De pildă, ca un prim pas, pentru Ploiești ori pentru orașele turistice de pe Valea Prahovei, aș propune redeschiderea parcurilor (cu măsuri de limitare a traficului implementate de poliția locală) și a unor obiective turistice în funcționarea cărora se poate aplica așa-numita distanțare socială. De asemenea, cred că ar trebui relaxate rapid restricțiile impuse desfășurării unor activități economice. Suntem un județ industrial și viețile multor concetățeni ai noștri depind de locurile de muncă oferite de economia prahoveană. E vremea să ieșim de sub domnia panicii și să acționăm astfel încât medicamentul (izolarea) să nu devină mai periculos decât boala (virusul)", a mai afirmat preşedintele PMP Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio