Deputatul PNL Răzvan Prişcă a explicat, într-un interviu acordat zilele trecute, cum ar putea funcţiona un guvern interimar, în cazul în care moţiunea ar trece şi s-ar declanşa procedura de organizare a alegerilor anticipate, iar alţi doi premieri propuşi ar fi respinşi în Parlament, aşa cum spune Constituţia României.

 

Din punct de vedere juridic, dacă moţiunea de cenzură trece şi se declanşează procedura de alegeri anticipate, după ce alţi doi premieri desemnaţi sunt respinşi în Parlament, Legislativul României ar avea un rol mult mai important şi ar trebui să lucreze intens pentru a substitui un guvern legitim.

"Guvernul interimar poate funcţiona până la investirea unui nou guvern în Parlament. Dar nu mai poate emite ordonanţe de urgenţă, nu mai poate depune iniţiative în Parlament. Este un guvern administrativ. Soluţia care e mai mult decât necesară, e vitală, e ca Parlamentul României să-şi ia mult mai în serios treaba. Adică nu cu programul de lucru de două zile pe săptămână. Dacă facem un efort şi lucrăm cinci zile pe săptămână la foc continuu, Parlamentul poate fi complementar acestui guvern. Guvernul este cel care ar pune în aplicare politica pe care o face Parlamentul", a explicat Răzvan Prişcă într-un interviu pentru DCNews.ro.

Joomla SEF URLs by Artio