Deputatul PNL de Prahova Răzvan Prişcă a explicat, din punct de vedere juridic, care este situația miniștrilor ALDE care au demisionat și ce se întâmplă în acest moment în Guvern.

 

Parlamentarul de Prahova a explicat de când miniștrii ALDE care au demisionat nu mai sunt în funcție.

„Evident că nu. În momentul în care au depus demisia la premier, există acel termen de 15 zile care e un termen din drept, nu e un termen constituţional, iar în momentul în care premierul înaintează demisiile la Palatul Cotroceni, ele devin efective. Niciun ministru ALDE nu mai este în funcţie.  Nu există nici interimari, însă există o practică în care secretarii de stat preiau activităţile curente ale ministerului, cu anumite limitări. Însă până la publicarea în Monitorul Oficial, miniştrii rămân în funcţie însă ei sunt în funcţie, dar de facto nu mai au autoritate în minister”, a declarat Răzvan Prișcă, într-un interviu pentru DCnews.ro.

Vineri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care a luat act de demisiile înaintate de Grațiela Gavrilescu din funcțiile de viceprim-ministru și ministru al Mediului, Anton Anton din funcția de ministru al Energiei și Viorel Ilie din funcția de Ministru pentru relația cu Parlamentul.

Joomla SEF URLs by Artio