Deşi ALDE a anunţat oficial, luni, ieşirea de la guvernare şi trecerea în opoziţie, relaţia cu Partidul Social Democrat se menţine bună în teritoriu. La nivelul Consiliului Judeţean Prahova şi al consiliilor locale, reprezentanţii celor două formaţiuni anunţă că vor păstra alianţa, una care le asigură majorităţi confortabile în multe dintre aceste foruri.

 

Una e la centru, alta e în teritoriu. Surse din ambele partide anunţă că, în Prahova cel puţin, PSD şi ALDE rămân în alianţă, urmând să se bazeze în continuare şi pe voturile consilierilor de la PMP. Informaţia a fost confirmată oficial şi de preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, care a declarat marţi că a avut o discuţie cu omologul său de la ALDE, Graţiela Gavrilescu, şi că alianţa va funcţiona în continuare.

"După ce am aflat de această distanţare a aliatului nostru cu care am început guvernarea, am avut discuţii pentru perioada următoare, pe plan local, cu doamna Gavrilescu, şi am stabilit că vom merge în continuare în alianţă, aşa cum am mers în faţa electoratului în 2016, propunând un program de guvernare local de care trebuie să ne ţinem cât mai intens, atât la nivelul municipiului Ploieşti, cât şi la nivelul Consiliului Judeţean Prahova", a afirmat, marţi, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD.

Joomla SEF URLs by Artio