cj prahova martie 2013PPDD Prahova, prin vocea liderului judeţean al partidului, Radu Orzaţă, critică modul în care s-a desfăşurat ultima şedinţă a Consiliului judeţean, în care s-a aprobat bugetul pentru anul 2013.

Prin intermediul unui comunicat de presă, PPDD Prahova pune sub semnul întrebării legalitatea prelungirii mandatului de management al directoarei Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, dar şi felul în care s-au aprobat statele de funcţii legate de consilierii judeţeni. Consilierii judeţeni PPDD Prahova spun că s-au găsit în situaţia de a fi trecuţi "de facto" ca iniţiatorii proiectului de prelungire a mandatului directoarei muzeului de istorie, fără ca măcar să fie consultaţi de conducerea CJ Prahova cu privire la acest aspect.

Radu Orzaţă spune că PPDD a dorit retragerea proiectului de pe ordinea de zi din cauza faptului că Lia Maria Voicu, directorul general al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, este trimisă în judecată pentru fapte penale.

De asemenea, PPDD Prahova declară, prin vocea liderului său, că s-a opus şi la proiectele legate de investiţiile CJ Prahova pentru anul 2013, deoarece listele de investiții erau nefundamentate, unele neavând anexe și explicații. Totodată, consilierii judeţeni PPDD critică unele "diferențe sesizate în privința direcționării banilor publici".

Iată comunicatul de presă:

"În ședința din 26 martie a Consiliului Județean Prahova, grupul Partidului Poporului-Dan Diaconescu a sancționat prin "abținere" proiectele de hotărâri care prezentau deficiențe de concepere sau erau însoțite de documente justificative "subțiri".

Încă de la începutul ședinței, liderul PP-DD din Consiliul Județean a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a unui proiect prin care trebuia aprobat, între altele, rezultatul evaluării și continuarea managementului doamnei Lia Maria Voicu, directorul general al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.
Consilierii județeni PP-DD, membrii ai Comisiei de Cultură, s-au găsit "de facto" printre inițiatorii acelui proiect, fără să fie consultați. Retragerea proiectului era impusă de faptul că domna Voicu este trimisă în judecată pentru fapte penale, conform Rechizitoriului din 17/10/2012, al procurorului de pe lângă Curtea de Apel Prahova. În această situație, conform HG, art. 26, alin (1): "contractul de management se suspendă la initiativa autorității în cazul în care aceasta a formulat plângere penală împotriva managerului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu executarea prezentului contract de management până la rămânerea definitive a hotărârii judecătorești". Nimeni nu este mai presus de lege, nici doamna Voicu, nici domnul Mircea Cosma, întâiul initiator și susținătorul proiectului în cauză! Admițând faptul că nu au fost cunoscute informațiile prezentate de PP-DD, după cum a declarat președintele Cosma, deși este greu să credem acest lucru, totuși considerăm că atunci când le-a aflat, ar fi trebuit să-l retragă spre analizare.
La proiectul de mai sus, votul consilierilor județeni PP-DD a fost clar "împotrivă", respectând prevederile legale în vigoare.
Un alt aspect care a determinat, de data aceasta, "abținerea" grupului PP-DD în cadrul ședinței Consiliului Județean Prahova, a fost includerea într-un singur proiect a problematicii diverselor instituții din subordinea administrației publice județene. Opinăm că pentru fiecare instituție, ca și pentru fiecare manager evaluat, ar fi trebuit să existe câte un proiect. Nu putem dezbate problemele "la grămadă" și nu putem aproba bugetele "global", ca pe un fapt divers.
Listele de investiții, unele chiar fără anexe și explicații, deficitar fundamentate, precum și diferențele sesizate în privința direcționării banilor publici, au motivat "abținerea" cu care grupul PP-DD a sancționat proiectul bugetului județean.
Considerăm, de asemenea, că în ceea ce privește statele de funcții, consilierii județeni ar trebui să participe la organizarea concursurilor pentru asigurarea transparenței.
Când nu a avut datele necesare pentru a considera pozitiv sau negativ proiectul respectiv, grupul PP-DD din Consiliul Județean Prahova s-a abținut. Iar acolo unde proiectul însemna încălcarea legii, s-a împotrivit categoric.

Radu ORZAŢĂ,
Preşedinte PP-DD Prahova

Mircea CosmaMircea Cosma: "Aleşii PP-DD nu au citit cele 300 de pagini cu bugetul"

Contactat de observatorulph.ro, preşedintele CJ Prahova a replicat acuzelor PP-DD: „Recomand ca disputa personală între un consilier PP-DD şi directorul Muzeului de Istorie să nu fie motiv de abţinere de la vot. Disputele personale ale PP-DD n-au legătură cu votul", a susţinut Cosma. Cât priveşte acuzele că bugetul nu a fost bine justificat, preşedintele CJ Prahova a susţinut că aleşii de la această formaţiune politică ar trebui să citească mai bine bugetul. „Îmi pare rău că aleşii PP-DD n-au citit  cele 300 de pagini cu bugetul. Special am luat 30 de topuri de hârtie pentru că niciun ales nu deschide calculatoarele la comisii. Să citească legea şi după aceea vorbim", a declarat Mircea Cosma pentru observatorulph.ro

 

Joomla SEF URLs by Artio