Parlamentarul PMP de Prahova Cătălina Bozianu, fost viceprimar al Ploieștiului, a lansat, marți, un mesaj adresat guvernanților, în care atrage atenția asupra impactului uriaș pe care amânarea dezbaterii și adoptării proiectului de lege privind bugetul pe stat pe 2019 îl are asupra administrațiilor locale.

Parlamentarul prahovean, care este și președinte al organizației județene de PMP, apreciază , în declarația publicată marți, că "actuala guvernare își arată cel mai bine incompetența economică și lipsa de interes față de dezvoltarea țării prin amânarea repetată a dezbaterii și adoptării Bugetului de Stat pe anul 2019".

Bozianu subliniază că "întârzierea cu aproape trei luni a întocmirii și prezentării către Parlament a proiectului de buget afectează nu doar administrația centrală, ci și administrația locală. Nu știu dacă Viorica Dăncilă cunoaște faptul că bugetele locale se adoptă de-abia după ce Parlamentul a votat bugetul național, dar știu, din experiența pe care am acumulat-o în Primăria Ploiești, cât de mult rău fac aceste amânări. Mai ales unui oraș precum Ploieștiul, cu o situație financiară precară în prezent".

"Atunci când Dragnea, Dăncilă și Tăriceanu vor binevoi să ne trimită în Parlament proiectul de buget pe anul 2019, voi propune și voi susține amendamente prin care cele mai importante proiecte pentru orașul nostru să fie finanțate de la «centru»”, a anunțat deputatul PMP de Prahova.

Sursa: Facebook/ Cătălina Bozianu

Joomla SEF URLs by Artio