Fost membru al USR și chiar reprezentant al acestui partid în Parlamentul României, pentru o bună parte din mandatul 2016 – 2020, Dan Rădulescu a reacționat la vestea că împărțirea funcțiilor din ministere a stârnit scandal în USR-PLUS, iar peste 300 de membri de partid au semnat o scrisoare publică prin care cer demisia lui Mihai Goțiu.

 

În replică la evenimentele care tulbură apele în USR-PLUS, Dan Rădulescu scrie că “.. Mihai Goțiu este unul dintre cei mai buni activiști civici pe mediu pe care îi avem! Roșia Montană, defrișări, parcuri naționale, gropi ilegale de gunoi, proiecte legislative foarte bune, denunțuri la DNA, muncă asiduă de teren, o activitate de ani buni, toate astea l-au făcut nu numai un bun cunoscător al fenomenului, ci și un excelent candidat pentru una din funcțiile care i-ar fi conferit posibilitatea să combată toate mizeriile politice și mafiote din sistem și din păduri, în mod direct și concret, cu pâinea și cuțitul în mână, cum se spune. Numai că metehnele algoritmilor, vila Lac etc, ministru al mediului nu s-a putut, șef al Gărzii de Mediu ar fi deranjat prea mult, deci, pas, așa că a aplicat omul, intern, prin USR, la funcția de secretar de stat, un minimum necesar pentru a continua să facă bine – și să rezolve – ceea ce știe”.

Cât despre evenimentele recente și demersurile împotriva acestuia, Rădulescu este de părere că “imediat, în numele transparenței și meritocrației, evident, bune pentru alții, dar nu pentru ei, s-au găsit 308 de bezbojnici care au trăit o revelație sub icoana barneză ș-au încropit o scrisorică de indignare, înfierare și denunț prin care nu și nu, că Goțiu nu merită, ba chiar că «nu are cunoștințele necesare pentru o asemenea funcție»... (A, desigur, acum, când convin și sunt sub epifania corectă, scrisorile deschise semnate sunt în regulă. Altfel, în cazul lui Teohari Georgescu, sunt delicte de opinie ce se sancționează proletar...)”.

“Una peste alta, prost început pentru guvernare, să renunți la oamenii capabili în detrimentul oamenilor de partid!” comentează Dan Rădulescu, pe pagina sa de Facebook.

Joomla SEF URLs by Artio