A fost stabilită noua conducere a PSD, sâmbătă, în urma unui Congres care a durate o zi întreagă. Viorica Dăncilă a primit 2.828 de voturi pentru a deveni președintele partidului, devenind astfel prima femeie în această funcție. Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv, cu 2.463 de voturi, iar Mihai Fifor va ocupa funcția de secretar general, după ce a strâns 2.366 de voturi.

 

Primul Congres PSD după arestarea lui Liviu Dragnea a adus şi multe momente de tensiune. S-au confruntat cele două școli de gândire: cea reprezentată de noua conducere impusă după alegeri, în frunte cu Viorica Dăncilă, care susține că s-a renunțat la mesajul anti-european și anti-stat de drept, și cea reprezentată de simpatizații și susținătorii lui Liviu Dragnea, cum este Codrin Ștefănescu, care a țintit poziția de secretar general. Până la urmă, prima tabără a câştigat, detaşat, voturile pentru posturile de conducere în Partidul Social Democrat.

Viorica Dăncilă a fost aleasă președintele PSD. O surpriză este faptul că Liviu Pleșoianu s-a clasat pe locul al doilea. Potrivit Digi 24, Dăncilă a obţinut 2.828 de voturi. Mai departe, în ordine, Liviu Pleşoianu a fost votat de 715 colegi, Şerban Nicolae a primit 375 de voturi, iar Ecaterina Andronescu 50, potrivit datelor prezentate de Digi 24. Pentru funcţia de preşedinte executiv, Eugen Teodorovici a primit 2.466 de voturi, Daniel Suciu - 1.358, Daniel Florea - 129 şi Sorin Bota - 19. Noul secretar general va fi Mihai Fifor, ales de 2.366 de delegaţi. Au mai candidat pentru această poziţie Gabriel Petrea - 717 voturi, Codrin Ştefănescu - 456 şi Felix Stroe - 189.

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a fost fluierat de social-democraţi în momentul în care a vrut să îşi susţină discursul la Congres. El a încercat să ia cuvântul după discursul lui Codrin Ştefănescu, însă a renunţat după ce a fost fluierat şi huiduit de colegii de partid. "Se răzbună că am fost eu intransingent faţă de Liviu Dragnea. Cred că ăsta era motivul", a afirmat "baronul" de Vrancea, adăugând că cei care l-au fluierat au fost reprezentanţii din organizaţiile Olt, Dolj şi Teleorman: "A fost o acţiune cu premeditare. Am anunţat de aseară în Comitetul Executiv că vreau să vorbesc, m-am înscris la cuvânt. Poţi vorbi cu fluierăturile a trei organizaţii, despre principii?".

Joomla SEF URLs by Artio