Ordonanța de Urgență pe amnistie și grațiere trebuie pusă în practică urgent de către ministrul Justiției, a declarat deputatul PSD Cătălin Rădulescu, parlamentarul social-democrat susținând că actul trebuie să vizeze și faptele de corupție, aspecte ce "nu trebuie discutat, trebuie dat".

În opinia lui Rădulescu, deja sunt prea multe discuții cu privire la ordonanța pentru amnistie și grațiere, iar ministrul Justiției ar trebui să treacă la fapte. "Acest lucru nu trebuie discutat, trebuie dat. Așa cum am spus de multe ori, trebuia dat de mult. Dar vom vedea când se va alege acest moment de către ministrul Justiției și de către Guvernul României. Domnul Tudorel Toader trebuie să pună în practică acest lucru pentru că el, după cum știți, la Consiliul Național, i s-a cerut expres de către toată lumea ca să pună în practică și să vină cu o ordonanță de Guvern, cu un text de ordonanță cât de urgent posibil”, a declarat Cătălin Rădulescu, citat de Mediafax.

În opinia parlamentarul, actul trebuie să amnistieze "toate faptele, mai puțin faptele care țin de chestiuni legate de violență, de proxenetism, de violuri, de omoruri. Tot ceea ce este împotriva intimității persoanei, terorism. (...) Și faptele de corupție (să fie incluse în ordonanță - n.r.)”.

„Trebuia dată (amnistia şi graţierea - n.r.) anul acesta, pentru că este anul Centenarului şi am vorbit cu deputaţi străini, ieri am vorbit cu deputaţi italieni care au spus că în Italia s-a dat din cinci în cinci ani prin OUG, nu prin Parlament. În mod normal, dacă în toate ţările un act de clemenţă este dat prin bunătatea statului faţă de oamenii care au greşit şi recunosc sau faţă de cei care poate nu au greşit şi sunt nevinovaţi, eu cred că discutăm prea mult acest lucru, eu cred că acest lucru nu trebuie discutat, trebuie dat", a mai spus deputatul social-democrat, potrivit Mediafax.

Luni dimineață, Tudorel Toader a declarat că soluția amnistiei și grațierii reprezintă, la acest moment, ultima soluție de îndreptare a unor abuzuri, deoarece există și alte metode legislative care pot fi adoptate. Asta după ce, cu o zi în urmă, fusese ceva mai rezervat în declarații.

Duminică, președintele PSD, Liviu Dragnea, anunța că PSD - ALDE are obligația să dea o Ordonanță de Urgență pe amnistie și grațiere pentru a fi reparate toate nedreptățile care s-au făcut în Justiție (VEZI DETALII).

Foto: libertatea.ro

Joomla SEF URLs by Artio