Deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu a depus, la Parlament, o declarație politică prin care critică vehement numirea Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației, prin prisma bilanțului celor trei mandate pe care aceasta le-a mai avut în funcția amintită.

Parlamentarul de Prahova și președintele organizației județene a PMP arată că în spatele numirii se află nimic altceva decât o "reglare de conturi din interiorul partidului" ."După o lună și jumătate de vacanță a postului de ministru al Educației (unul dintre portofoliile-cheie ale unei guvernări), Liviu Dragnea și PSD au hotărât să folosească această funcție ca mijloc de plată în reglările de conturi din interiorul partidului. Astfel și numai astfel se poate explica numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcția de ministru, la nici patru luni de când se manifesta ca unul dintre pesediștii «dizidenți» la actuala conducere de partid și de stat. Afirm că altfel nu se poate explica o asemenea numire pentru că istoria recentă și experiențele fiecăruia dintre noi, părinții de copii cu vârstă școlară în ultimii 15 ani, ne învață că doamna Andronescu a fost nu doar unul dintre miniștrii de pe lunga listă de incompetenți propuși de PSD la Educație, ci un personaj-cheie în distrugerea învățământului românesc", a declarat Cătălina Bozianu.

"Doamna Andronescu a condus destinele școlii românești în trei momente-cheie. Mai întâi, în perioada guvernări Năstase, între 2000 și 2003, apoi în guvernul Boc (2008-2009) și sub guvernarea Ponta. Fiecare dintre aceste mandate a însemnat câte un episod de haos pentru învățământ. Programe școlare date peste cap, metodologii și moduri de susținere a examenelor schimbate peste noapte, degradarea învățământului tehnic, eliminarea logicii din materiile obligatorii de studiu la liceu sunt câteva dintre faptele și realitățile care definesc epocile «Andronescu» din educație. Pentru asemenea «realizări», doamna Andronescu nu numai că nu ar fi trebuit numită în această funcție, dar ar fi trebuit ținută cât mai departe de sediul ministerului" este rezumatul făcut de parlamentarul de Prahova, referitor la mandatele anterioare ale Ecaterinei Andronescu, în funcția de ministru al Educației.

"În calitatea mea de președinte al organizației de femei a Partidului Mișcarea Populară, susțin fără drept de apel promovarea femeilor în funcțiile publice. Însă această promovare trebuie să se producă pe criterii de competență dovedită, de viziune probată, și nu pe criterii politice, fie că e vorba de obediență totală (cazul doamnei Dăncilă), fie că e vorba de cumpărare a liniștii (cazul doamnei Andronescu). În cazul ultimei, domnia sa și-a dovedit cu vârf și îndesat incompetența în precedentele trei mandate de ministru, incompetență abil camuflată sub masca teatrală a unui comunicator abil. Această realitate constituie un temei suficient pentru a-i cere doamnei Andronescu demisia, chiar înainte ca procedurile constituționale de desemnare să fie epuizate. Un temei suficient pentru a le cere lui Liviu Dragnea și PSD să înceteze bătaia de joc la adresa școlii românești", își încheie, Cătălina Bozianu, declarația politică.

Sursa: Facebook/ Cătălina Bozianu

Joomla SEF URLs by Artio