Președintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, a comentat hotărârea CCR de marți, prin care proiectul de lege privind Codul administrativ a fost declarat neconstituțional (VEZI DETALII) în ansamblul său.

Parlamentarul de Prahova subliniază că decizia de marți a CCR, vizând "Codul administrativ promovat de guvernarea Dragnea-Dăncilă, marchează o mare victorie pentru "politica de opoziție a Partidului Mișcarea Populară, bazată pe acțiune coerentă, fundamentată, și nu pe spectacol ieftin".

"În luna iulie, noi, parlamentarii PMP, am inițiat procedura de contestare a acestui Cod pe două direcții principale: impunerea de facto a limbii maghiare ca a doua limbă oficială a statului român și instituirea pensiilor speciale ale aleșilor locali, care creează o nouă categorie de privilegiați pe banii românilor. Am fost sprijiniți în demersul nostru de colegii de la USR și de trei parlamentari PNL, cărora le mulțumim pentru consecvență. Știm că o asemenea contestație este de natură să nemulțumească inclusiv o bună parte a aleșilor noștri locali, dar avem convingerea că opoziția autentică înseamnă să împiedicăm intrarea în vigoare a unei legi nedrepte, discriminatorii și, prin urmare, neconstituționale, indiferent de beneficiarii ei", a transmis președintele PMP Prahova.

Cătălina Bozianu consideră că "avem mai mult de câștigat și cetățenii, și noi, dintr-o opoziție onestă și fermă, decât din compromisuri mărunte care nu fac decât să întărească partidul de guvernământ".

Sursa: Facebook/ Cătălina Bozianu

Joomla SEF URLs by Artio