Bursa de la București s-a prăbușit, miercuri, după măsurile fiscale anunțate de Guvern (VEZI DETALII). Cu o zi înainte de votul pe moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, președintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, apreciază că aceasta este ultima șansă de a "scuti țara de consecințele politicilor catastrofale ale guvernului Dragnea-Dăncilă".

 

"Căderea abruptă a Bursei de Valori București din această dimineață confirmă cu prisosință acest lucru. Reacția pieței financiare, care poate atrage după sine un dezastru economic, este, de fapt, reacția mediului privat din România la măsurile aberante anunțate de guvernarea PSD: impozitarea cifrei de afaceri, taxa pe «lăcomie» aplicată băncilor, contribuția de 3% din cifra de afaceri impusă companiilor din energie etc. Lansez un apel către toți parlamentarii responsabili, indiferent de culoarea lor politică, să prevină o criză economică din ce în ce mai probabilă, generată de actualul guvern și să voteze, mâine, demiterea cabinetului Dragnea-Dăncilă",a transmis Cătălina Bozianu.

Ca urmare a anunțării acestor măsuri, Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de miercuri în cădere liberă. Indicele principal BET afişa un minus de 6,78%, în timp ce BET-TR, care reflectă evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni listate la BVB, afişa un minus de 6,92%.

Sursa: Facebook/ Cătălina Bozianu

Joomla SEF URLs by Artio