Deputatul Cătălina Bozianu (PMP), atac la USR: Mi-ar fi plăcut ca la dezbaterea despre Sănătatea Prahovei să participe și reprezentanții USR. În rest, la vorbărie goală par experți

Written by Administrator Category: Politic Created: Tuesday, 11 April 2017 22:36

bozianu foto facebookAșa cum promisese într-o întâlnire precedentă, deputatul Cătălina Bozianu a participat la şedinţa grupului de lucru dedicat îmbunătățirii sistemului de sănătate prahovean constituit la iniţiativa observatorulph.ro, ph-online.ro și actualitateaprahoveana.ro. Deputatul PMP identifică, într-o postare pe pagina personală Facebook, câteva aspecte care ar putea schimba starea de lucruri din sănătate, totodată adresând critici parlamentarilor USR care nu au fost prezenți la ultima întâlnire.

Am identificat, împreună cu reprezentanţii celorlalte partide parlamentare (mai puţin USR) şi cu specialişti care lucrează în domeniul sănătăţii (atât în zona administrativă, cât şi în zona actului medical propriu-zis), câteva direcţii pe care putem acţiona noi, parlamentarii, astfel încât să dăm o şansă relansării acestui domeniu aflat, în judeţul nostru, în mare suferinţă.

Astfel, ne-am angajat să promovăm iniţiative legislative care vizează:

- Simplificarea birocrației la angajarea medicilor și a personalului medical în sensul eliminării obligației de a susține la angajare examene de specialitate, pornind de la premisa ca aceștia sunt absolvenți de instituții (facultăți, postliceale de profil etc) de profil și au deja confirmate cunoștințele.
- Simplificarea birocrației la angajarea medicilor și personalului medical prin eliminarea obligației de a prezenta la angajare diploma de absolvire a studiilor de profil în original, într-o primă fază fiind suficientă o adeverință din partea unei instituții de învățământ care să ateste finalizarea studiilor/specializărilor.
- Instituirea obligației angajatorului de a îi acorda o perioadă obligatorie de odihnă medicului care a prestat 24 de ore de gardă.
- Urgentarea apariției normelor metodologice ale Ordonanței de Urgență nr. 45 din 31 august 2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii care reglementează modalitatea de angajare a medicilor din spațiul extracomunitar – Republica Moldova, de exemplu.
- Solicitarea suplimentării fondurilor alocate prin Programul Național privind Infecțiile Nosocomiale în sensul în care din acest program să fie achitată integral și contravaloarea tratamentului pacienților diagnosticați cu boi cauzate de infecțiile nosocomiale.

PS.: Fără vreo intenţie de a politiza această acţiune, afirm că mi-aş fi dorit ca reprezentanţii USR, altminteri extrem de vocali în denunţarea lipsei de implicare a clasei politice sau atunci când se autopropun salvatorii ţării şi ai judeţului, să participe la acest demers. Ar fi fost o bună ocazie să dovedească o minimă capacitate de a reduce distanţa dintre vorbăria goală la care par experţi, şi faptele concrete, la care sunt restanţieri.

Sursa: Facebook/Cătălina Bozianu

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.