Situația de la examenul de titularizare din acest an, din care aproape 4.000 de candidați s-au retras la vederea subiectelor, trădează "starea de degradare profundă a educației", apreciază deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu. Președintele organizației județene a PMP consideră că actualul ministru de resort, Ecaterina Andronescu, este principalul vinovat.

 

"Tema educației este o prioritate pentru mine încă de când am intrat în activitatea publică. În cei aproape trei ani de mandat parlamentar, nu m-am ferit niciodată să sancționez incompetența și dezinteresul miniștrilor PSD ai Educației, pe care le decontează copiii noștri. Am convingerea și o afirm încă o dată că Ecaterina Andronescu este principala vinovată pentru dezastrul din învățământul românesc, înregistrat în ultimii 20 de ani. Cea mai nouă dovadă în acest sens o reprezintă scandalul titularizărilor pe posturi prin concurs, din ultimele zile. Retragerea din concurs a unui număr-record, de 3.960 de cadre didactice arată starea de degradare profundă a educației. Avem prea mulți profesori care nu-și cunosc propria materie nici măcar atât cât să-și susțină examenul de titularizare, fapt de natură să explice calitatea din ce în ce mai slabă a ofertei școlare pentru copiii noștri", comentează Cătălina Bozianu.

Parlamentarul de Prahova crede că măsura luată în grabă, de Ecaterina Andronescu, "de a-i exclude pe acești profesori incompetenți din învățământ reprezintă o reacție de profesor slab pregătit. Ea vine după două decenii în care eterna ministru al învățământului a încurajat haosul instituțional din educație și a promovat incompetența. Singurul lucru bun pe care putea să-l facă d-na Andronescu după acest dezastru era asumarea răspunderii prin demisie".

Ministrul Educației a anunțat, săptămâna trecută, că dascălii care s-au retras de la proba scrisă nu vor avea voie să ocupe post la disciplina pentru care au dat examen. Aceeași interdicție a fost enunțată anterior și în cazul celor care au luat note mai mici de 5.00, însă în cazul lor măsura este prevăzută de metodologie.

Joomla SEF URLs by Artio