Deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu promovează, într-o declarație făcută joi, susținerea agriculturii, un sector economic ce ar putea fi șansa României de a se menține pe linia de plutire și, mai apoi, de a reintra înapoi, după depășirea actualei crize.

 

"Din ce în ce mai mulți oameni implicați în economie - antreprenori, analiști, funcționari ai statului - afirmă că, în România, impactul crizei Covid-19 va fi mult diminuat dacă, în 2020, reușim să facem performanță în agricultură. Practic, viitorul economiei românești depinde de modul în care reușim să-i ajutăm pe fermierii mai mici sau mai mari să producă și să poată vinde. Am primit, în ultimele două săptămâni, zeci de mesaje de la producători, în care oamenii avansează propuneri către guvern și cer ca executivul să facă mai mult pentru ajutorarea și stimularea sectorului agricol. Sunt de acord cu ei: deciziile și acțiunile de până acum ale Palatului Victoria pe acest domeniu sunt, deocamdată, insuficiente. Mai ales, în contextul în care alte state europene se implică direct în ajutorarea fermierilor", a explicat Cătălina Bozianu, deputat și președintele PMP Prahova.

Aceasta le-a adresat public premierului Ludovic Orban și ministrului Agriculturii, Adrian Oros, "să acționeze în sensul acordării de ajutoare directe de stat către producătorii agricultori, în limita de 100.000 de euro pentru fiecare exploatație agricolă. În condițiile în care pandemia coronavirus a obligat Uniunea Europeană să relaxeze interdicțiile privind ajutoarele de stat, iar țări precum Germania sau Franța le acordă, pasivitatea Guvernului de la București nu este justificată. Această pasivitate poate agrava, cu consecințe nebănuite, criza economică pe care o vom traversa în următorii ani", după cum a punctat parlamentarul de Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio