Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a dezvăluit, vineri, evoluția cazului de la Băicoi, acolo unde locuitorii au ajuns în pragul disperării, în lupta împotriva unui mare poluator. Potrivit parlamentarului, măsurile luate de autorități împotriva firmei respective au fost numai de fațadă, ele fiind anulate aproape imediat.

 

"La sfârșitul lunii octombrie câteva sute de locuitori ai orașului Băicoi protestau împotriva poluării majore a aerului cu hidrogen sulfurat din zona Țintea – Băicoi.

Măsurătorile efectuate de instituțiile abilitate demonstrau depășirea limitei legale maxime admise de 23 de ori!

Surprinzător, a fost identificat și poluatorul, SC. Vitalia Salubritate Prahova srl.

La miting, ca la miting: primarul orașului, puternic susținut în campanie de tov. Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministru al mediului, ca orice primar, a promis.

Printre oficialitățile prezente, l-am văzut chiar și pe directorul executiv al Agenției pentru protecția Mediului, dl. Diaconu Florin.

Dar, cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, minunatul demers civic al băicoienilor s-a dizolvat rapid printre interese de partid, probabil șpăgile cuvenite și clasicul trafic de influență...

Iată, pe scurt, cum stă treaba: în data de 30 octombrie 2018, Agenția pentru protecția Mediului emite o decizie prin care se suspendă autorizația integrată de mediu a firmei sus menționate, interzicând, totodată, activitățile de primire și colectare ale deșeurilor.

1-0 pentru sănătatea publică, pentru aerul curat și pentru locuitorii nemulțumiți de disconfortul olfactiv care îi adusese la limita disperării!

Însă, două zile mai târziu, după ce au stat drepți și au judecat strâmb, reprezentanții executivi ai aceleiași deosebite Agenții pentru protecția Mediului... decid, subit, să anuleze decizia de suspendare a autorizației integrate de mediu a societății Vitalia pe care tocmai o dăduseră...!

Și nu, nu este 1 – 1, precum am fi tentați să credem...

Este doar dovada că interesele politice sunt mai presus decât interesele cetățenilor!", a dezvăluit, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu.

Foto: AsociațiaEcoNaturaComunitățiiBăicoi

Joomla SEF URLs by Artio