Parlamentarul USR de Prahova Dan Rădulescu un nou demers împotriva poluării, de această dată în uma sesizărilor unor ploieșteni care locuiesc în zona de vest a municipiului.

"La începutul lui ianuarie, mai mulți locuitori din zona de vest a Ploieștiului au semnalat faptul că există probleme privind calitatea apei furnizate de rețeaua centralizată a orașului. Cu alte cuvinte, atât apa rece, cât și cea cea caldă emanau un miros foarte puternic, specific unor compuși chimici identificați de populație ca fiind derivați ai sulfului - sulfați, mirosul apei calde fiind descris sub forma unui «miros țipător, de sulf/ouă clocite». Mai mult, în urma fierberii apei a rezultat un praf alb consistent, în cantitate semnificativă, redepus pe fundul vasului", a dezvăluit deputatul prahovean.

Acesta a anunțat, luni, că a cerut "Direcției de Sănătate Publică Prahova, Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii de Mediu, da, instituțiile acelea care se prefac că lucrează în interesul nostru, să precizeze dacă au întreprins vreo acțiune de verificare a gradului de impurificare al apei, precum și ce măsuri s-au luat pentru a preveni îmbolnăvirea populației, mai ales că, la această dată, nu sunt cunoscute încă tipurile compușilor chimici care au poluat apa din rețea".

"Implicarea unor laboratoare acreditate, care să facă analize în paralel, ar fi binevenită", a mai transmis parlamentarul USR.

Sursa: Facebook/ Dan Rădulescu

Joomla SEF URLs by Artio