Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu lansează un nou semnal de alarmă cu privire la gradul mare de poluare din Ploiești. Acesta a făcut o sinteză a datelor înregistrate de stațiile de monitorizare a calității aerului din municipiu și se oprește, de această dată, asupra poluării constante cu benzen.

 

"Pentru mulți, stația de monitorizare a calității aerului PH-6 din Ploiești nu spune nimic. Însă, pentru cele câteva mii de locuitori ai cartierului Mihai Bravu, PH-6 a devenit, în ultima vreme, un adevărat indicator al duratei de viață! Spre exemplu, față de media de până acum pe anul 2019, doar în lunile octombrie și noiembrie s-a dublat numărul orelor de concentrații depășite ale benzenului! Astfel, au fost înregistrate, deja, 240 de ore cu valori de peste 5 micrograme/m3, care este limita maxim legal admisă, ceea ce înseamnă că, practic, o treime din timpul nostru, din ultimele două luni din viața noastră, a fost otrăvit cu benzen! Asta am respirat, asta ne-a intrat prin pori! Nouă, copiilor noștri, zi de zi, câte un pic... Din păcate, limitele impuse și măsurate anual nu au relevanță, pentru că efectele asupra sănătății sunt mult mai severe chiar și la concentrații mai mici decât limita maxim legal admisă... Mai mult, în ultimele luni concentrațiile au depășit frecvent, de până la 9 ori, această limită!"

Parlamentarul cere reprezentanților rafinăriei din estul Ploieștiului să răspundă întrebărilor adresate pe această temă și adresează un mesaj și noului ministru al mediului, Costel Alexe: "Sper să pună în centrul destinului său politic cetățeanul, așa cum e normal, într-o țară normală..."

Depășiri mari ale limitelor admise au fost înregistrate și de alte stații de monitorizare. Zilele trecute, valori record au fost înregistrate la stația PH 4, din zona Brazi (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio