Parlamentarii PMP propun înființarea unei comisii speciale de anchetă în cazul adopției Sorinei, fetița din Baia de Aramă luată cu mascații din casa în care era crescută de un asistent maternal, pentru a fi încredințată unei familii de români din SUA, care a adoptat-o.

 

Anunțul privind solicitarea a fost făcut de deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu.

"Este revoltător și îngrijorător modul în care au acționat autoritățile în cazul micuței Sorina, fetița din Baia de Aramă luată cu forța de la asistenții maternali pentru a fi plasată familiei adoptatoare. Afirm, cu toată convingerea și cu toată responsabilitatea, că personaje precum doamna procuror Pițurcă de la Curtea de Apel Craiova, care bruschează copilul ca și cum acesta ar fi un infractor de drept comun, nu au ce să caute într-o funcție publică. Ca om, ca mamă, ca româncă, nu vreau ca, în țara mea, autoritățile să brutalizeze copiii, nesocotindu-le trăirile, indiferent de circumstanțe. Cadrul legal, hârțogăria judecătorească, ori chichițele avocățești nu pot sta mai presus de omenie!

Și, dacă tot a venit vorba de respectarea legii, întrucât acest caz ridică multe semne de întrebare sub toate aspectele sale, atât eu, cât și ceilalți colegi ai mei parlamentari ai PMP, vom cere, la inițiativa președintelui Eugen Tomac, înființarea unei comisii speciale de anchetă a adopției micuței Sorina", a transmis parlamentarul prahovean.

Detalii despre cazul de la Baia de Aramă găsiți AICI și AICI.

Joomla SEF URLs by Artio