Deputatul USR de Prahova a pregătit, pentru Ploieșteni, 20.000 de exemplare din calendarul poluării, care arată, negru pe alb, câte zile pe an sunt otrăviți cetățenii orașului. Totul se bazează pe măsurătorile și înregistrările oficiale făcute la nivelul municipiului.

 

Din această săptămână, cele 20.000 de calendare ale poluării sunt distribuite ploieștenilor. "Este foarte important să conștientizăm dimensiunea poluării din orașul nostru, iar cele 275 de zile din 2018, cât au fost depășite limitele maxime admise pentru benzen și 1.3 butadienă, reprezintă un semnal de alarmă cât se poate de clar – sănătatea noastră, a copiilor noștri, este pusă în pericol", a spus deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu, punctând că, "din păcate, singurele imune la acest atentat la sănătatea publică, prin nepăsarea lor, sunt tocmai instituțiile plătite din banii noștri să ne apere dreptul constituțional la un mediu sănătos – Agenția de Mediu, Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică, Primăria, Ministerul Mediului".

"Încerc, prin această a treia ediție a calendarului poluării, să implic mai mult cetățenii orașului – nu numai că, de acum, nu vor putea spune că n-au știut, dar, pe revers, se află și un calendar pe anul 2019, unde, fiecare, poate marca zilele în care a resimțit, pe cont propriu, poluarea – fie a mirosit urât, înțepător, fie a plouat cu spume, la propriu, fie apa de la robinet nu a fost potabilă, fie a mai luat foc vreun depozit ilegal de deșeuri... Monitorizarea constantă a calității aerului ne arată că, nici anul acesta, nu stăm mai bine decât anul trecut și, vă dau un singur exemplu, numai în luna iunie, care tocmai s-a încheiat, concentrația maximă admisă pentru benzen, a fost depășită, la toate stațiile de monitorizare de până la 14 ori! Dar, despre asta, zilele viitoare...", a avertizat parlamentarul de Prahova.

Potrivit calendului distribuit de acesta, cele mai "curate" luni din 2018 au fost februarie și iulie, în timp ce, în octombrie, ploieștenii nu au avut nicio zi fără ca valorile la poluanții amintiți să nu fie depășite.

Cea mai lungă perioadă în care am fost otrăviți, fără oprire, este, potrivit calendarului, între 14 mai și 20 iunie.

Joomla SEF URLs by Artio