laura moagher in parlamentUn grup de parlamentari de la mai multe formațiuni politice, între care se numără și deputatul PSD de Prahova Laura Moagher, propun montarea unor dispozitive speciale pe microbuzele școlare, în vederea creșterii siguranței elevilor transportați cu acestea. Măsura este propusă în condițiile în care au existat accidente grave ale căror victime au fost copii, la coborârea din astfel de vehicule.

Proiectul pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost înregistrat la jumătatea lunii iunie și se află în prezent la Senat. Propunerea este montarea unor dispozitive speciale de semnalizare, care să-i avertizeze pe conducătorii auto cu privire la oprire microbuzul școlar, care va fi urmată de coborârea elevilor și angajarea lor în traversare.

Inițiativa include și obligații pentru participanții la trafic. La activarea dispozitivului, cei care circulă din spatele microbuzului vor trebui "să oprească  imediat, la o distanță suficientă față de acesta", iar cei care vin din sens opus "să reducă viteza de deplasare, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare și cu atenție sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulație".

Nerespectarea semnalizării ar urma să fie încadrată în categoria contravențiilor sancționate cu 9 până la 20 de puncte de amendă.

Joomla SEF URLs by Artio