Membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională s-au întâlnit miercuri, pe 10 aprilie, cu reprezenţii Misiunii SUA la NATO, eveniment derulat inclusiv în prezența unor jurnalişti din presa internaţională.

În cadrul ședinței de miercuri, principalele teme abordate în cadrul întrevederii au fost cele referitoare la îndeplinirea de către Statele Membre ale Alianţei a angajamentelor asumate cu ocazia Summitului NATO din Țara Galilor, cu focusare directă pe alocarea a 2% din PIB pentru apărare. Un accent deosebit a fost plasat şi asupra măsurilor de securitate din zona extinsă a Mării Negre.

La întrunire a luat parte și parlamentarul PNL de Prahova, Răzvan Prișcă, în calitate de membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. În cadrul intervenţiei sale, acesta a subliniat importanţa majoră a spatiului geostrategic al Mării Negre în actualul context geopolitic şi a atras atenţia asupra necesităţii unei revizuiri comprehensive a Strategiei UE cu privire la zona extinsă a Mării Negre astfel încât aceasta să contribuie substanţial la sporirea securităţii în regiune.

Joomla SEF URLs by Artio