Parlamentarul PNL de Prahova Răzvan Prișcă face o evaluare a celor trei luni de la impunerea primelor restricții, la nivel național, în contextul pandemiei COVID-19, și apreciază că măsurile adoptate de Guvern până acum au fost cele corecte, drept dovadă stând chiar evoluția îmbolnăvirilor în perioada martie - iunie.

 

La 3 luni de la declararea pandemiei de COVID-19, situația epidemiologică din România este una stabilă fapt ce demonstrează, încă o dată, că măsurile luate de Guvern au fost nu doar corecte, ci și eficiente, punctează deputatul PNL de Prahova.

„Radiografia măsurilor luate în aceste 3 luni ne arată clar faptul că acestea au fost cele corecte. Datorită măsurilor de protectie sanitară, sistemul medical din România nu a colapsat și astfel medicii nu au fost puși în situația înfiorătoare de a alege între cine moare și cine trăiește așa cum s-a întâmplat în alte state grav afectate precum Italia sau Spania. Totodată, cele 50 de măsuri economice și sociale, adoptate de Guvernul României în contextul crizei provocate de COVID-19, au plasat România în zona statelor cu o economie  stabilă, țara noastră având una dintre cele mai scăzute rate a șomajului și a inflației, dar și cea mai mare creștere economică din Europa, în primul trimestru al anului”, a declarat deputatul PNL de Prahova, Răzvan Prișcă.

Acesta a mai menționat faptul că o parte din măsurile luate de Guvern în aceste trei luni dificile atât pentru România, cât și pentru toate celelalte State Membre UE, vor rămâne în vigoare până la finalizarea perioadei stării de alertă pentru a veni în sprijinul populaţiei și a agenţilor economici afectaţi de criza sanitară provocată de COVID-19.

Joomla SEF URLs by Artio