Creșterea numărului cazurilor de gripă și al deceselor cauzate de virusul gripal cunoaște o rată alarmantă. Autoritățile au declarat deja epidemia, dar fără a lua măsuri suplimentare faț de cele adoptate încă de la jumătate lunii trecute și care par să nu oprească agravarea situației. Deputatul PNL de Prahova Răvan Pișcă i-a transmis ministrului Sănătății, Sorina Pintea, o întrebare pe acest subiect.

 

"Recent aţi declarat că România este pregătită să facă faţă unei epidemii de gripă. Conform ultimelor date furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au decedat din cauza gripei a ajuns la 87.   În aceste condiţii, vă rog, doamnă Ministru, să îmi comunicaţi, care sunt măsurile active, desfăşurate la nivelul ministerului pe care îl coordonaţi, cu privire la acest subiect?" a întrebat parlamentarul Răzvan Prișcă.

Între timp, datele actualizate arată că numărul deceselor a ajuns deja la 89, dar șică Prahova rămâne între cele mai afectate județe, cu nu mai puțin de 16 pacienți care au murit din cauza gripei (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio